El Gran Teatre allotjarà una exposició sobre la vida i obra d’Ernesto Guasp

CaixaBank - MyBox

0
1338
Gran Teatre de Xàtiva.

Guasp va ser un periodista gràfic especialitzat en la vinyeta política, que va dibuixar la portada d’un fullet de la Fira de Xàtiva en 1922

Este dijous, a les 19:30h, s’inaugura una exposició sobre l’obra i la figura d’Ernesto Guasp al Gran Teatre de Xàtiva. Guasp va ser un periodista gràfic especialitzat en la vinyeta política. Va nàixer a Alzira el 1901 i morí a Mèxic DF el 1984. Va començar ben jove a treballar en El Mercantil Valenciano i el 1929 s’hi va instal·lar a Barcelona i passà a publicar les seues caricatures polítiques en revistes satíriques i en La Vanguardia. El seu treball el va portar a relacionar-se amb Josep Renau, Luis Dobón, Pérez Contel o Tonico Ballester, figures rellevants del grafisme en els anys 20 i 30. La seua militància republicana d’esquerres va comportar que cap al final de la guerra passara a França, on seria reclòs en un camp de refugiats, de què pogué eixir gràcies a un familiar. Des de França arribà a Mèxic, país en què desenvolupà una fulgurant carrera en el camp del periodisme gràfic, tot col·laborant en periòdics, revistes, programes de TV i fins i tot fent cartells de cinema.

L’exposició, comissionada per Francesc Piera, es podrà veure al Gran Teatre fins al dia 13 de novembre, tant en visites concertades com dues hores abans de cada espectacle programat. Alfred Boluda, regidor de Gran Teatre i de Memòria Socarrada, ha manifestat que “l’exposició arriba a Xàtiva atesa la vinculació de Guasp amb la ciutat, ja que el 1922 El Democràta li va encarregar la portada d’un fullet especial amb motiu de la Fira d’Agost, que conté al seu interior una sèrie de caricatures realitzades pel mateix Guasp. Xàtiva és, a banda de València, l’única ciutat que té obra d’aquest autor”. Aquestes il·lustracions seran exposades per primera vegada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here