El Govern autoritza transformar en via AVE el tram la Encina-Xàtiva

0
1982
Estació del tren de Xàtiva

El tram, de 38 quilòmetres, és actualment d’ample ibèric i d’esta forma passarà a integrar-se en la xarxa d’alta velocitat d’ample internacional

El Govern d’Espanya ha autoritzat en la seua reunió d’este divendres les operacions prèvies necessàries perquè la via doble d’ample ibèric entre la Encina i Xátiva es transforme en un tram de la xarxa d’alta velocitat d’ample internacional.

Segons la referència del Consell de Ministres, s’ha acordat traspassar a ADIF Alta Velocitat la titularitat de la secció del tram la Encina-Xátiva, de 38 quilòmetres, que passarà a integrar-se en la xarxa d’alta velocitat d’ample internacional d’aquesta entitat pública empresarial, incloent els terrenys pels quals discorre el tram.

ADIF Alta Velocitat registrarà en el seu immobilitzat els actius rebuts pel valor net comptable pel qual figuren en els registres comptables d’ADIF.

El valor de cadascun dels actius es descompondrà en el cost històric i l’amortització acumulada per que el que seran donats de baixa per l’entitat pública empresarial ADIF.

Per la seua banda, ADIF Alta Velocitat reconeixerà una subvenció de capital per import equivalent al valor net comptable abans citat.

De cara a permetre la continuïtat del trànsit ferroviari convencional en aquesta línia, ADIF Alta Velocitat ha de reposar a ADIF les instal·lacions necessàries, mitjançant la recuperació de l’antiga infraestructura ferroviària que constitueixen un traçat alternatiu al trajecte abans esmentat entre la Encina i Xátiva.

Una vegada finalitzades les obres de reposició, ADIF registrarà en el seu immobilitzat els actius que integren la nova infraestructura pel valor net comptable pel qual figuren comptabilitzats en els llibres d’ADIF Alta Velocitat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’Alcúdia de Crespins prepara l’elaboració del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible

La referència del Consell de Ministre detalla que, en contrapartida, ADIF tindrà una subvenció de capital per import equivalent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here