El Govern de Sagunt assegura que el pressupost de 2018 entrarà en vigor rebutjant les al·legacions presentades

0
1125
Els pressupostos tenen el suport de Compromís, EUPV, PSPV i ADN Morvedre

Les al·legacions als comptes es rebutjaran en un ple extraordinari que tindrà lloc el dimecres 24 de gener i els comptes començaran a aplicar-se el dia 25

L’Equip de Govern de Sagunt (Compromís, PSPV, Esquerra Unida i ADN Morvedre) ha assegurat que els pressupostos per a 2018 entraran en vigor el pròxim 25 de gener, després d’un ple extraordinari que tindrà lloc el dimecres 24, en el qual avancen que es rebutjaran les dues al·legacions presentades per partits de l’oposició i la viceinterventora de la corporació.

El regidor d’Hisenda, Enric Ariño, ha explicat que les al·legacions presentades fan referència a les bases d’execució del pressupost, per part de la viceinterventora, i a una suposada sobredimensió de la previsió d’ingressos, per part dels partits de l’oposició. Quant a l’al·legació sobre la previsió d’ingressos, Ariño ha criticat que l’oposició es base en un document enviat de forma provisional per a fer els estudis de previsió d’ingressos.

“Hi ha dues al·legacions quant als ingressos. D’una banda, el que diríem que són les coses més vinculades a la producció econòmica, que són el ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres), el IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques) i les plusvàlues, i la resta d’ingressos, via taxes o via impostos”, ha explicat Ariño.

Sobre els ingressos via taxes i impostos, Ariño ha criticat que el document utilitzat per l’oposició com a base de la seua argumentació és “una foto de l’estat de l’Ajuntament en novembre de 2017. Per tant, a partir d’ahí dedueixen quins seran els ingressos i estimen que la previsió que va fer l’Ajuntament és desproporcionada. Nosaltres entenem que en les previsions que fem es van a ajustar clarísimament a esta part”.

Quant als ingressos més relacionats amb activitats econòmiques, on més augment s’observa en la previsió d’ingressos, el regidor d’Hisenda ha recordat l’existència d’impostos com el ICIO, el IAE i les plusvàlues per la compravenda de terrenys. “Ens hem trobat amb una conjuntura molt favorable, i açò és el que fa que d’unes quantitats estimables en tres milions passem a quatre milions o quatre milions i mitjà en la previsió de ingressos”, ha dit Ariño.

Referent a açò, el regidor ha recordat la importància de l’activitat industrial planejada en el municipi per a ser optimistes respecte a la previsió d’ingressos. “Parc Sagunt, que és una realitat, ens fa estar absolutament convençuts que açò va a passar. De fet, hi ha hagut ingressos en plusvàlues per molt més del que s’estimava l’any passat, degut precisament a esta activitat econòmica”, ha defensat Ariño.

Pel que fa a l’al·legació presentada per la viceinterventora sobre les bases d’execució del pressupost, el regidor d’Hisenda ha explicat que des d’Intervenció “es van fer unes bases d’execució d’una determinada manera, nosaltres li demanarem al secretari que les revisara i va fer unes modificacions. Ací hi ha hagut una espècie de discrepància entre la modificació de Secretaria i el que Intervenció considera que s’ha de fer”.

El dia 5 de desembre de 2017 es va realitzar una de les cinc comissions informatives sobre els pressupostos abans de dictaminar-los per a debatre’ls en el Ple. Eixe dia es van enviar les primeres bases d’execució preparades per Intervenció. Estes bases es van revisar i es van modificar, de manera que en la comissió informativa del dia 12, les bases modificades no estaven acabades de fer. L’Interventor va explicar allí, davant tots els membres de l’oposició, que les bases encara no estaven ultimades però que en breu s’enviarien. “I ningú va posar cap objecció”, ha dit Ariño. Per tant, les bases dictaminades “no eren exactament les que s’havien d’aprovar després, perquè es va fer la modificació a posteriori”, ha explicat Ariño.

“Açò, que igual altres vegades ha passat i no ha tingut cap transcendència, des de la Viceintervenció s’ha considerat que açò és vulnerar el seu camp de treball o les seues competències professionals i per tant ha presentat les al·legacions”, ha dit el regidor d’Hisenda.

No obstant açò, Ariño ha declarat que, després de llegir els informes, “entenem que tant la viceinterventora com l’oposició no estan capacitats per a presentar al·legacions, perquè els partits polítics, al llarg de la tramitació de l’expedient del pressupost, tenen temps per a fer estes al·legacions”. En el cas de la viceinterventora, Ariño argumenta que “a ella els pressupostos no li afecten directament”, ja que els ciutadans que poden presentar al·legacions han d’estar empadronats en el propi municipi o estar afectats directament pels mateixos. El regidor ha recordat que les al·legacions als pressupostos solament poden presentar-les els ciutadans afectats directament pels mateixos o col·lectius.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha incidit que “tota la tramitació dels pressupostos ha estat conforme a la legalitat vigent”, i ha destacat la importància que “este Ajuntament dispose de pressupostos durant dos anys seguits”. “Els pressupostos s’han tramitat, des del punt de vista reglamentari, d’una, manera absolutament normal, amb la participació social, amb la participació del CES tal com està previst i amb totes les comissions pertinents”.

D’altra banda, l’alcalde ha ressaltat que les al·legacions presentades pels grups de l’oposició i per la viceinterventora “no afecten a les qüestions importants del pressupost, ningú les ha posat en dubte, estem parlant de nimietats, qüestions purament formals”.

El portaveu de Compromís, Pepe Gil, considera que després d’estes al·legacions s’amaga “intentar entorpir l’acció de l’Equip de Govern” i considera les mateixes “forçades”. També ha volgut destacar la legalitat de totes les accions que s’han realitzat fins ara.

Per la seua banda, el portaveu d’ADN Morvedre, Pablo Abelleira, ha considerat que estes al·legacions “no són tan importants com s’ha donat a entendre” i ha recordat “el complicat que és dur a terme uns pressupostos per part de negociacions entre diferents partits polítics”. A més, ha considerat que la previsió d’ingressos serà superior a la estimada, donat l’augment de les inversions en la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here