El govern de Sagunt congela per tercer any consecutiu els impostos i taxes municipals

0
733
Enric Ariño, regidor d'Hisenda de Sagunt

El Ple va aprovar dimarts modificar les ordenances fiscals per adequar-les al calendari fiscal en període de voluntària

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar dimarts la modificació de diferents ordenances fiscals reguladores del l’Imposto de Béns Immobles (IBI), de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost de Circulació Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) així com d’algunes taxes per prestació de servicis, com la de recollida de fem i residus sòlids, la d’ocupació del domini públic i expedició de documents administratius.

Les modificacions tenen a veure principalment amb l’actualització del calendari fiscal dels pagaments en període de voluntària i en cap cas es produix una variació dels imports a pagar per la ciutadania i per les empreses en 2019.

L’alcalde, Quico Fernández, i el regidor d’Hisenda, Enric Ariño, han destacat que per tercer any consecutiu no s’ha incrementat la pressió fiscal als veïns i veïnes del municipi, és a dir, els imports dels rebuts dels diferents impostos i taxes s’han mantingut igual durant este temps.

Fernández ha explicat que “hem acordat per tercer any consecutiu no augmentar els impostos ni les taxes perquè considerem que a pesar que la crisi no està en la seua fase més dura, sí que estem patint les conseqüències perquè hi ha una part important de la població que està en situació d’exclusió social o en risc d’exclusió social. Les rendes han sigut afectades per la crisi i evidentment des de la nostra sensibilitat social considerem que els impostos i les taxes que afecten els ciutadans s’han de congelar”.

En relació a les empreses, l’alcalde també ha explicat que amb la congelació de l’Impost d’Activitats Econòmiques i les taxes també intenten afavorir la recuperació econòmica, mesura que també s’aplica als negocis d’hostaleria. “Crec que és una aposta molt important d’aquest equip de govern perquè suposa un esforç ja que cada vegada tenim més despeses, però considerem que la manera en què hem estructurat els impostos i l’esforç que fem en altres àmbits de la gestió ens van a permetre tenir un pressupost sanejat sense que açò vaja a càrrec d’un esforç dels ciutadans”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Resultado de las elecciones autonómicas 2019 en Sagunt

Enric Ariño també ha indicat que en el cas de l’IBI des de l’any 2013 “per facilitar el pagament als veïns” es ve produint una progressiva rebaixa de l’impost. Segons afirma, “en èpoques de crisis és també obligació de les administracions gestionar bé, generar recursos per a pagar les inversions i pagar els serveis que dóna l’Ajuntament i no incrementar la pressió fiscal perquè sabem que moltes persones i moltes famílies no estan en la millor situació per a poder pagar estos impostos”.

Per a facilitar als veïns i veïnes les seues obligacions fiscals amb l’Ajuntament de Sagunt, el regidor recorda que hi ha un sistema de pagaments pel qual els interessats poden dividir per mesos l’import total dels seus deutes. Tal com explica: “l’ajuntament també té el seu calendari fiscal i el que sí aportem és que aquelles persones a les quals pagar uns mesos concrets una quantitat significativa els puga suposar un esforç molt considerable poden demanar el que es denomina un pagament periodificat, és a dir, se li suma tot el que li ha de pagar a l’ajuntament al llarg de l’any i es divideix per dotze. Llavors tu saps que tots els mesos pagues una part proporcional de la suma total, amb la qual cosa és més fàcil a l’hora de fer previsions o de fer un pressupost de casa el poder fer front a aquests pagaments”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here