El Govern regenerarà les platges del sud de Cullera atenent la petició de l’Ajuntament

0
672
Les platges de Cullera han estat molt danyades

El Ministeri per a la Transició Ecològica publica el contracte per a la redacció del projecte de regeneració de les platges del Marenyet i de l’Estany

El govern d’Espanya inicia el procés per a solucionar els problemes d’erosió que patixen les platges de la costa sud de Cullera, una problemàtica que s’ha anat reivindicant des de l’Ajuntament, la Plataforma de Defensa de les Platges Naturals i l’Associació de Veïns del Marenyet i de l’Estany.

La publicació del contracte per a la redacció del projecte de regeneració és el primer pas per a una solució duradora a l’erosió dels arenals que patixen estes platges i que empitjora amb els temporals.

El regidor de l’àrea, Salva Tortajada, es mostra satisfet amb el que promet ser l’inici de la fi d’esta problemàtica ambiental. «Ara que les nostres peticions han sigut escoltades treballarem perquè s’actue el més ràpid possible i així agilitar tot el procés».

El termini per a la recepció d’ofertes i sol·licituds de participació romandrà obert fins al pròxim 26 de febrer. El projecte té un valor estimat de 61.166 € i una durada d’aproximadament 8 mesos.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha volgut expressar la seua satisfacció davant la decisió del Govern i assegura que continuarà treballant al costat de la plataforma i els veïns de la zona perquè el problema se solucione de manera definitiva.

Reivindicacions

El passat mes de novembre Mayor, al costat de Tortajada, representants de la plataforma i l’associació de veïns es van reunir amb el subdelegat del Govern a València, José Roberto González Cachorro, qui va assegurar que s’anaven a buscar alternatives als transvasaments d’arena, ja que la costa sud de Cullera és una de les quals més preocupen els responsables de Costes.

També fa escassos dies Tortajada i l’associació de veïns de la zona es van reunir amb el Cap de la Demarcació de Costes de València, Antonio Cejalvo, per a mostrar la seua preocupació per la situació de les platges del sud.

Transvasaments d’arena

Fins al moment les platges del Marenyet i de l’Estany s’havien regenerat amb transvasaments d’arena, una solució costosa i sense eficàcia a llarg terme perquè els temporals acabaven erosionant-les de nou.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here