El govern d’Ontinyent preveu haver reduït fins un 61% el deute municipal en les últimes dues legislatures

0
1049
Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent, i Joan Sanchis, regidor d'Hisenda

Ontinyent preveu tornar a a baixar el deute en 2019 passant de 20,4 milions en 2011 a 8,05 milions per al pròxim exercici

L’Ajuntament d’Ontinyent tornarà a baixar el deute en l’any que ara comença, per acumular una reducció del 61% durant les últimes dues legislatures, les governades per Jorge Rodríguez, segons s’explica des del govern municipal. En xifres concretes es preveu una reducció d’un deute de 20,4 milions en 2011 a 8,05 milions quan acabe l’exercici 2019.

Els pressupostos que el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava el passat dijous per a l’exercici de 2019 constata la continuïtat a la línia de “menys deute, menys interessos i més inversió” en la que ha vingut treballant el Govern Ontinyentí estos anys, i que es constata amb la previsió que a finals de 2019 el consistori amortitzarà més d’1,06 milions d’euros del deute.

Des de l’executiu local es destaca que aquesta reducció del deute públic “s’aconsegueix al temps que es destinarà més diners que mai a inversions, més de 10 milions d’euros en aquest capítol per a millorar la ciutat gràcies en gran part als 5’9 milions d’euros aconseguits en transferències de capital procedents de fons de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Unió Europea”.

També s’explica que l’amortització del préstec també comportarà una nova reducció en els interessos que el consistori paga als bancs. En 2010, l’Ajuntament d’Ontinyent va arribar a pagar 869.713 euros en interessos, reduint-se progressivament fins arribar a la xifra de 154.116 euros per a 2019, més de 715.000 euros que es deixen de pagar als bancs i que es poden destinar a millorar la ciutat i beneficiar les persones. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava que estes xifres “demostren de manera incontestable que la gestió econòmica ha estat solvent, seriosa, rigorosa i efectiva, ja que anem a tancar la legislatura deixant les arques municipals amb el menor deute en molts anys al temps que s’inverteix més del que s’ha fet mai per millorar la ciutat”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here