El Govern d’Ontinyent obté l’aprovació de tots els partits per a la revisió d’ordenances fiscals de 2018

0
1067
Les ordenances van tindre la unanimitat de tots els grups

S’afavoreix la contractació indefinida de dones, s’amplia l’exempció als clubs esportius de la taxa de pistes, es rebaixa el cost d’inhumacions en cendres i s’elimina el consum mínim d’aigua a pagar

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dilluns la política fiscal municipal per a l’any 2018 per unanimitat de tots els grups polítics. L’alcalde Jorge Rodríguez agraïa el suport de tots els grups a la revisió de les ordenances que s’han efectuat, i amb les que s’afavoreix la contractació indefinida de dones; s’amplia l’exempció de la taxa de pistes als clubs esportius que participen en competicions oficials; es rebaixa el cost d’inhumacions en cendres i s’elimina la quota de consum mínima d’aigua anual a pagar pels contribuents.

El primer edil agraïa el treball de la regidoria d’Hisensa i la implicació de tots aquells i aquelles que han fet aportacions en el procés previ a esta aprovació, al que cal recordar que s’han fet diverses reunions al si dels diferents consells de participació, i es van facilitar les ordenances als grups polítics per tal que tingueren ocasió d’afegir matisos i propostes.

Joan Sanchis, destacava que estes modificacions i les introduïdes als últims anys “afavoreixen la promoció econòmica, la cohesió social i una recaptació més justa”. Entre les novetats d’enguany destaca la inclusió de les dones com un dels col·lectius especialment desprotegits en l’IBI Social, és a dir, incrementar un 10% la bonificació que s’aplica a l’IBI per la contractació indefinida de treballadors i treballadores. Joan Sanchis explicava que esta bonificació “respon a l’aposta del Govern d’Ontinyent per la igualtat real, més tenint en compte que segons les dades de setembre de 2017 el 63% de les persones aturades a la ciutat són dones”.

Altra novetat és l’eliminació del mínim de la quota de consum de la taxa d’aigua, de manera que només es pagarà allò que es consumeix, enlloc dels 60 metres cúbics mínims anuals establerts fins ara. A conseqüència d’esta modificació també es modificarà l’ordenança del clavegueram. Estes modificacions suposarà una rebaixa aproximada de 30.000 euros en la recaptació municipal en el tram inferior d’estes taxes. Per altra banda, es rebaixa en el cost de les inhumacions en forma de cendres al 10% del cost dels ninxols i columbaris, enlloc del 50% que venia suposant fins ara, una modificació que ha estat elaborada per la regidoria de Cementeri en coordinació amb la d’Hisenda.

Finalment, s’amplia a tot l’any l’exempció de la taxa de pistes i instal·lacions esportives als clubs, equips o associacions locals que participen en competicions oficials. Estes entitats fins ara tenien que abonar aquest impost durant el període comprés entre el final de la temporada i l’inici de la pretemporada, i amb el canvi introduït només hauran d’abonar la taxa d’activitats organitzades al poliesportiu.

El regidor d’Hisenda afegia per últim que a més d’estes novetats, en 2018 la política fiscal de l’Ajuntament mantindrà aspectes introduïts esta legislatura com ara les bonificacions a la creació de llocs de treball indefinit; la creació del Compte Tributari Local per fraccionar el pagament d’impostos; l’augment de les bonificacions de l’IBI a famílies nombroses especials; l’eliminació de la taxa del Teatre Echegaray i la Sala Gomis; La congelació de la tarifa d’aigua i la seua rebaixa quan baixe l’IPC; l’ampliació dels límits per donar subvencions a famílies amb pocs recursos; o l’ampliació de les bonificacions de l’IBI, l’impost d’activitats econòmiques, o el de vehicles de tracció mecànica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here