El govern de Cullera es felicita de la rebaixa del seu deute en un 58%, «el nivell més baix en dècades»

0
1171
Ajuntament de Cullera

El consistori ha liquidat enguany als bancs 6,3 milions d’euros en préstecs, 3,7 milions més del previst

El deute de l’Ajuntament de Cullera se situarà «en el nivell més baix en dècades a la fi d’enguany». Concretament, en el 58 % dels recursos disponibles, molt per sota del 75 % del màxim legal que permet la llei.

Així s’ha explicat des del govern municipal encapçalat pel socialista Jordi Mayor, des d’on se subratlla que la xifra adquirix més significació si es té en compte que en 2012 s’arribà al 180 %, el màxim històric, la qual cosa propicià la intervenció immediata del consistori per part del Ministeri d’Hisenda i la imposició d’un dur pla d’ajust.

L’alcalde ha avançat les dades i s’ha mostrat «molt satisfet i orgullós d’haver-hi assolit el que fa quatre anys pocs creien: traure a l’ajuntament del pou econòmic en el qual estava enfonsat».

A la fi d’este exercici, l’ajuntament haurà pagat als bancs més de 6,3 milions d’euros en préstecs, la qual cosa suposa 3,7 milions més del previst en el pressupost municipal gràcies al romanent positiu de tresoreria que va donar com a resultat el pressupost de 2017.

«Açò significa que Cullera paga més ràpid del previst els seus deutes bancaris i afronta els pròxims anys amb les garanties suficients de sostenibilitat financera».

Sense apujar impostos

«Hem passat de ser un ajuntament en dèficit constant a llançar uns resultats econòmics impecables», ha defensat hui l’alcalde, qui a més ressalta que este assoliment «s’ha aconseguit sense pujar ni una sola vegada els impostos esta legislatura a diferència del que va fer l’anterior govern, que els va deixar en màxims i sense possibilitat d’abaixar-los».

«Si estar per sota del 75% del màxim legal ja va ser motiu d’alegria, amb esta rebaixa al 58 % podem assegurar que l’objectiu de la legislatura està més que complit», manifesta Mayor.

El deute municipal se situarà a la fi de 2018 en els 19 milions d’euros, molt per sota dels més de 40 milions de 2012.

«Cullera és el millor exemple que la dreta no gestiona bé els interessos generals, sinó els seus propis. Ha fet falta un govern de canvi d’esquerres per a retornar a la senda de la normalitat l’economia municipal», valora el primer edil.

Mayor posa l’accent en el fet que «el nou govern és el primer de la democràcia que no ha generat deute». Per contra, «ens hem dedicat a pagar el que van deixar uns altres i al mateix temps hem fet polítiques per a les persones».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí