El Govern i el Consell aproven el mateix dia 1.350.000 € per reparar la zona cremada de l’incendi de Llutxent

0
1520
Panorámica de una de las zonas afectadas por el incendio de Marxiquera.

Mentre el Govern destinarà 750.000 euros per a la restauració de la zona hidrològica, el Consell invertirà 600.000 euros en la restauraciò del sòl afectat

Mes i mig després de l’incendi de Llutxent que va cremar 3.270,59 hectàrees hectàrees dels termes municipals de Llutxent, Pinet, Quatretonda, Barx, Gandia, Ador i Ròtova entre els dies 6 i 12 d’agost, Govern i Consell han coincidit el mateix dia en aprovar les ajudes per a la restauració mediambiental de l’espai cremat.

Pel que fa al Govern, el consell de ministres ha aprovat una partida de 750.000 euros destinades fonamentalment a la xarxa forestal hidrològica, gestió de la qual té competencia el govern central. Així l’objectiu principal de la restauració és minimitzar la pèrdua de sòl a través del control de possibles processos erosius deguts al vessament, l’estabilització de barrancs i llits, la reparació i millora de la xarxa de pistes forestals, la recuperació de les espècies vegetals mitjançant labors de selvicultura i la disminució del risc de plagues i malalties.

D’una altra banda el Ple del Consell ha pres raó de la declaració d’emergència de les actuacions per a la mitigació del risc d’inundació, conservació de sòls, i restauració de les masses forestals afectades per l’incendi, per la qual cosa destinarà un total de 600.000 euros per a la reparació dels danys ocasionats. Els treballs han sigut encomanats a TRAGSA (Empresa de Transformació Agrària S.A.), que tindrà un termini de sis mesos per a executar-los.

Com a conseqüència de l’incendi forestal s’ha consumit la coberta vegetal que cobreix el sòl pel que ha perdut la seua protecció més immediata enfront de l’acció del vent i la pluja. Aquesta circumstància, unida als elevats pendents i al fet que la zona afectada es troba en una de les regions amb majors precipitacions torrencials d’Espanya, especialment en època tardorenca, fa necessària una sèrie d’intervencions per a mitigar els processos erosius, reduir el vessament superficial, prevenir possibles inundacions aigües a baix de la zona incendiada, i actuar sobre la vegetació per a garantir la seua adequada regeneració.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here