Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia

0
1620
Gandia
Un dels moments de la reunió.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana accidental, Roberto González, i el delegat del Consell de la Generalitat, Francisco Molina, han visitat Gandia per tal de comprovar sobre el terreny els efectes del temporal “Glòria”.

Prèviament, han participat a la reunió del CECOPAL, presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i en la que també hi han estat presents el vicealcalde, Josep Alandete; el regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; a més d’altres regidors i caps de departaments implicats, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, Bombers, Protecció Civil, així com els portaveus dels grups polítics de la corporació.

“Tant l’Ajuntament com la Generalitat i el Govern central seguim gestionant la situació d’Emergència 0 per risc de desbordament del riu Serpis decretada i fent totes les actuacions necessàries. Però ja estem pensant en la post-emergència amb interlocució amb les dues administracions per tal de veure les ajudes que hi puguen habilitar, per a acollir-se tant l’administració publica com les persones privades afectades pels danys materials”, ha assegurat l’alcaldessa. Al pròxim Plenari es demanarà la declaració de zona d’emergència per poder canalitzar aquestes ajudes.

“Volem traslladar a la ciutadania que el Govern d’Espanya està treballant ja i ha iniciat visites per a constatar els danys i traslladar-los al Consell de Ministres perquè faça els decrets d’ajudes oportuns. I així posar en marxa les infraestructures turístiques a temps per a iniciar la temporada amb la major normalitat possible”, ha explicat González.

En la mateixa línia, el delegat del Consell ha confirmat que “les diferents conselleries afectades estan en marxa per tal d’aprovar les primeres mesures per a pal·liar els danys”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí