El Govern inverteix prop de 54 milions en infraestructures i foment de l’ocupació agrària en la Ribera Alta

0
1102
Juan Carlos Moragues ha visitat la localitat de Tous

Adif va a invertir 34,5 milions d’euros en la renovació de la via entre Silla i la Pobla Llarga, mentre la CHX té un pressupost per a la comarca de 16,3M milions

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, s’ha reunit, aquest matí, amb l’alcalde de Tous, Cristóbal Garcia, per a abordar la situació de diferents inversions del Govern en el municipi i en la comarca de la Ribera Alta.

Durant la trobada, el delegat de Govern li ha traslladat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja ha executat les obres de reparació de camins d’accés i estabilització de vessants de la presa de Tous. Obres declarades d’emergència després de les fortes pluges de desembre del 2017 i març del 2017.

“La Confederació ha destinat 548.000 euros per a reparar les preses de Beniarrés, Forata, Escalona i Tous, encara que el gruix de la inversió ha recaigut en aquests dos municipis. És una important notícia perquè el Govern ha complit i amb aquestes reparacions augmenta la seguretat en aquestes infraestructures hídriques”, ha assenyalat el delegat.

En aquest punt, el delegat ha assenyalat que el Govern, a través de la CHX, està realitzant 50 actuacions en obres d’emergència de conservació de llits en la Ribera Alta amb un pressupost superior als 987.707 euros. “Ja s’han executat el 74%, per tant, hi ha hagut una actuació ràpida per a donar solució als desperfectes dels últims temporals”.

Així mateix, també s’ha abordat la situació de la sequera i el delegat ha transmès a l’alcalde la “important inversió de la CHX en obres per a combatre la sequera”, entre elles, les destinades a l’automatització de diverses preses del canal Xúquer-Túria que afecta a diversos termes municipals, entre ells, Tous però també Picassent, Carlet i l’Alcúdia. Estes obres estan ja finalitzades amb un pressupost de més de 193.000 euros i que permeten millorar l’eficiència en la distribució de l’aigua, mitjançant l’automatització i telecontrol de cinc preses de reg, pertanyents a la Comunitat de Regants.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  8 detinguts i 19 investigats per presumpte robatori de 46 tones de garrofes a la Ribera Alta

En definitiva, el total d’inversions que està realitzant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la Ribera Alta ascendeix a 16,3 milions d’euros entre obres d’emergència de conservació de llits i d’infraestructures hidràuliques, obres d’emergència per a combatre els efectes de la sequera i actuacions de modernització de regadius tradicionals vinculades a la Sèquia Real del Xúquer.

Connectivitat de la Ribera Alta

El delegat ha volgut subratllar “l’important esforç inversor que està fent el Govern en la comarca de la Ribera Alta”. “Sabem de la seua potencialitat i per açò estem destinant un pressupost molt important a millorar la connectivitat dels municipis de la comarca”.

La inversió que destina el Govern d’Espanya a les infraestructures ferroviàries en la zona ascendeix a 35,65 milions d’euros.

En concret, aquest estiu, Adif va anunciar una inversió de de 34,5 milions d’euros pararenovación de la via entre Silla i la Pobla Llarga, trajecte ferroviari que connecta València amb Xàtiva i l’Alzina.

Així mateix, des de Renfe s’han realitzat obres de millora en l’estació de Carcaixent i de Benifaió amb una inversió d’1,18 milions d’euros

Fomente d’ocupació i seguretat

Un altre dels assumptes abordats ha sigut el foment de l’ocupació agrària. En aquest punt, Moragues ha assenyalat que el Govern, a través del SEPE, té un programa de foment d’ocupació agrària amb un pressupost destinat per a la Ribera Alta d’1.852.414,97 euros, diners que es dóna als ajuntaments per a contractar a persones aturades del sector per a treballs de neteja de barrancs i muntanya pública per a evitar inundacions i incendis. Els beneficiaris en la comarca han sigut 1.356 persones. A Tous, el pressupost destinat és proper als 11.000 euros.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira gestiona en treball i formació un milió d’euros més que en el 2017

Així mateix, durant la reunió, s’ha abordat la seguretat del municipi i de la comarca. El delegat de Govern ha recordat que existeix una possibilitat d’associar la Policia Local de diversos municipis, un model pioner ja implantat a Càrcer i Alcàntera de Xúquer, una iniciativa impulsada des de la Delegació de Govern i que permet que una única Policia Local conjunta patrulle diversos municipis. Per a açò, han de ser municipis limítrofs i que la suma d’ambdues poblacions no supere la xifra de 40.000 habitants.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here