Un gos adoptat al dia en 2016 en la canera de la Vall d’Albaida

0
1970
En la canera de la Vall d'Albaida s'han adoptat el 95% dels gossos que s'han recollit

En la canera de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida el 95% dels gossos es van recollir han trobat acollida en famílies adoptants

365 adopcions o, el que és el mateix, un gos cada dia van ser adoptats l’any passat a la canera de la Vall d’Albaida i 71 van ser recuperats pel seu propietari, el que suposa que el 95% dels 459 exemplars recollits van deixar les instal·lacions. Un augment notable respecte 2015 quan eixa xifra es trobava en el 84%. Com assenyala el conseller responsable, Pep Estornell, «estem prop d’aconseguir que la canera siga una lloc de pas per als animals que és la intenció amb la qual es treballa». De fet, el nombre de sacrificis, baix el consell, l’autorització i la supervisió d’un veterinari, ha estat del 5% i en tots els casosper tal d’evitar patiments innecessaris per malalties sense curació o perquè es van recollir ja agonitzants, com és el cas de les víctimes d’atropellaments.

Després de la reincoporació d’Albaida en novembre de l’any passat, la canera de la Mancomunitat, dóna servei als 34 pobles de la Vall d’Albaida i 8 pobles del Comtat (l’Alqueria d’Asnar, Beniarrés, Benilloba, Benimarfull, Planes, Gaianes, Alcoleja, i Alcosser de Planes) als quals es va sumar l’any passat Almiserà (la Safor). Per a Estornell, «l’interés de fora de la comarca pel servici demostra el bon fer, la professionalitat i la fiabilitat» i reconeix que «mantindre la qualitat suposa també treballar amb un nombre de places limitat, la qual cosa ha provocat que alguns pobles que s’havien plantejat altres alternatives s’ho hagen repensat i continuen amb nosaltres».

Des de la canera també s’explica que els avisos s’atenen com a molt en tres quarts d’hora i els animals ixen de la canera vacunats contra la ràbia, desparasitats, amb xip i passaport. Tot això estalvia els ajuntaments una tasca que sobrepassa les possibilitats i els coneixements dels treballadors municipals i agents de policia local.

En 2017, a més, s’iniciarà una campanya escolar de conscienciació cap als animals i de divulgació del treball d’una canera que treballa en col·laboració amb nombroses protectores d’animals espanyoles, però també internacionals que faciliten les adopcions a la Unió Europea i, fins i tot, els Estats Units. Per això, Estornell ha volgut agrair la tasca de mediació que realitzen les protectores, així com la sensibilitat que demostren aquells que prefereixen traure un gos de la canera, abans que comprar-lo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí