Genovés aprova mesures «de caràcter social» com duplicar l’import del ‘xec-nadó’

0
1031
Emilio Llopis
Emilio Llopis, alcalde de Genovés

L’Ajuntament de Genovés ha aprovat una bateria de mesures qualificades des de l’equip de govern com «de caràcter social» per ser aplicades per a l’any 2010. Així el consistori dirigit per Emilio Llopis (PP) apunta que les iniciatives «van dirigides a diversos sectors de la població, en especial a aquells amb menys recursos o/i amb càrregues familiars, que els fa estar més exposats a les dificultats econòmiques que estan travessant tots».

Entre les mesures està la de duplicar l’import del ‘xec-nadó’ que passarà així de 150 euros de l’any 2008 als 300 de 2010, xec que «sols podran utilitzar als comerços adherits de la població, fomentat així el comerç local». Per una altra banda també s’incrementaran les ajudes per a la compra de llibres i material escolar dels xiquets d’infantil i d’ESO que estiguen empadronats al municipi; estes seran de 40 euros per a infantil i de 80 per a ESO. A més a més en l’àmbit educatiu hi haurà ajudes per a l’Escoleta Infantil Municipal «de 30 euros per a famílies de 2 fills en l’escoleta i de 10 euros per a famílies nombroses».

Estes mesures també afectaran als impostos, així l’Ajuntament de Genovés apunta que hi haurà «bonificacions del 40%» en la recollida del fem, i també un 40% de bonificació per a l’Impost de Bens Urbans per a les famílies nombroses.

Per una altra banda els veïns que es compren un vehicle nou tindran una bonificació del 50% els tres primers anys de la matriculació, o de reforma si són contxes de motor elèctric, híbrid, gas natural o gas liquat del petroli.

Els veïns que actualment estiguen en l’atur tindran una bonificació de totes les activitats que faça l’ajuntament.

Per últim també s’ha anunciat la congelació de les taxes de l’Escoleta Infantil, activitats esportives, ocupació de la via pública, llicències d’obres, llicència d’apertura, de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i plusvàlues d’entre altres.

Segons ha manifestat el segon tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Hisenda de Genovés, Blai Albarracín «estes mesures s’han aprovat amb l’objectiu de paliar en part els efectes de la greu crisi que travessa el nostre país». Així el responsable econòmic adverteix que «sabem que l’ajuntament patirà una baixa important en els seus ingressos i haurem de fer un esforç pressupostari major»; no obstant Albarracín assegura que «creiem que el nostre maor objectiu és ajudar als nostres veïns i veïnes, en especial aquells més exposats a les dificultats, i amb estes mesures creiem que anem per bon camí».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí