La Generalitat publica els projectes de transport per carretera per a la Ribera Alta que atendrà 185.000 habitants

0
1552
El Consell ha organitzat els serveis d'autobús de línia de la comarca de la Ribera

Este servei atendrà a 19 municipis de la Ribera Alta, amb ua concessió comptarà amb un servei mínim de 24 autobusos amb quinze línies principals

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a informació pública tres nous projectes de servei de transport de viajerosy viatgeres per carretera per a diverses zones, entre elles la de Xàtiva Nord, segons publica este divendres al Diari Oficial de la Generalitat, DOGV.

Com ha assenyalat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, “la renovació del nou mapa concesional de transport de viatgers per carretera empresa per la conselleria contínua i amb aquesta nova publicació són ja 31 els projectes sotmesos al tramite d’informació pública, que poden ser consultats en la pàgina web de la conanselleria, i que representen el 84% dels projectes previstos en el nou mapa concesional”.

De la mateixa manera que els publicats fins a l’ara, aquests nous projectes de serveis s’han dissenyat atenent a criteris de mobilitat, operativitat i equilibri econòmic, amb un termini de vigència de deu anys”, ha assenyalat Domingo.

En aquest sentit, ha afegit que “l’objectiu principal és millorar la connectivitat amb els centres atractores i els hospitals de referència, incorporar el servei a la demanda per a donar cobertura al 100 % dels municipis de la Comunitat i la compatibilitat del transport escolar amb el transport regular a partir d’any 2020.

CV-111 La Ribera Alta-València

La concessió CV-111 atendrà a 19 municipis de la Ribera Alta, amb un total de 185.391 habitants. La concessió comptarà amb un mínim de 24 autobusos amb quinze línies principals, la longitud total de les quals de línia és de 537 quilòmetres, i realitzaran aproximadament 740.000 quilòmetres anuals.

Aquesta concessió es configura sobre la base de tres tipus de serveis bàsics amb una sèrie de línies radials que convergeixen a Alzira i l’Hospital de la Ribera, un altre grup de línies que comuniquen els municipis de la comarca amb València, principalment per a atendre la demanda de servei de caràcter universitari, i una tercera línia que comunica les tres poblacions més importants de l’àmbit, com són Carcaixent, Alzira i Algemesí.

Asi, s’ofereixen els següents serveis comarcals: Alberic-Alzira, amb prolongació a Tous i Antella, amb 5 expedicions diàries d’anada i volta en dies laborables; Alginet-Alzira, amb 5 diàries d’anada i volta en dies laborables; Benifaió-Almussafes- Alzira, amb 4 diàries d’anada i volta en dies laborables, i una variant per a reforçar la relació entre Almussafes i l’estació de RENFE a Benifaió, amb 8 expedicions addicionals d’anada i volta, i Llombai-Carlet – Alzira, amb 6 diàries d’anada i volta en dies laborables des de Llombai, i una addicional des de Carlet.

Quan els serveis a València s’estructuren a Alberic-València, amb prolongació a Tous, amb 5 expedicions diàries d’anada i volta en dies laborables; Carcaixent-València, amb 5 diàries d’anada i 4 de tornada en dies laborables, i Benifaió-Almussafes-València, amb 5 diàries d’anada i volta en dies laborables.

El servei Carcaixent-Alzira-Algemesí serà atès principalment per la línia 8, amb 17 expedicions diàries per sentit. A més, la relació entre Alzira i Algemesí es reforça amb els nous serveis provinents d’Alginet (5 expedicions per sentit) i Almussafes (4 expedicions per sentit).

D’aquesta forma, s’augmenten el número de línies que connecten aquests municipis amb l’Hospital de la Ribera i el centre d’especialitats d’Alzira, així com amb València i entre aquestes localitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here