La Generalitat anuncia un pla director per a la Marjal dels Moros de Sagunt després de patir l’incendi

0
2238
Imatge de la Marjal dels Moros de Sagunt, abans de l'incendi

El pla director comprén actuacions que van des de la la gestió hídrica a l’adequació de l’ús públic, passant per la gestió d’hàbitats o la correcció d’impactes negatius

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Zones humides, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha reafirmat la seua voluntat de recuperar plenament la Marjal dels Moros, que va resultar afectada per l’incendi declarat a principis de gener.

Prova d’això és l’elaboració del primer pla director d’aquesta zona humida, que s’està ultimant en estos moments. Es tracta d’una iniciativa de la Conselleria que suposa «un important instrument per a millorar la gestió d’aquest espai i aplicar les mesures de gestió activa que garantisquen el bon estat de conservació dels seus hàbitats i espècies». La Marjal dels Moros és una Zona d’Especial Conservació (ZEC) ubicada en els termes municipals de Sagunt i Puçol.

És la primera vegada que el Consell planteja un projecte d’estes característiques per a la marjal, que ocupa una superfície de 620 hectàrees i de la que és titular la Generalitat. Declarada ZEC en juliol de 2015, es tracta d’un espai de fort caràcter simbòlic pels seus valors naturals, constituït per un Lloc d’Interés Comunitari (LIC) i per una Zona d’Especial protecció per a les aus (ZEPA), inclòs en la xarxa ecològica europea de zones especials de conservació Natura 2000.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, d’altra banda, ha sol·licitat recentment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la col·laboració per a poder mantindre els nivells hídrics necessaris en aquesta zona humida, una de les poques ubicades en àrees pròximes a València. D’altra banda, s’està elaborant el projecte de recuperació de les infraesctructures d’ús públic afectades per l’incendi.

La consellera ha assumit la importància de la marjal tant per a la Generalitat, que és titular de l’enclavament i que manté en el seu sí el Centre d’Educació Ambiental de L’Alqueria dels Frares, com per als municipis en què s’ubica, per la qual cosa el compromís amb la seua regeneració i millora és ferm.

El pla director comprén actuacions que van des de la la gestió hídrica a l’adequació de l’ús públic, passant per la gestió d’hàbitats, correcció d’impactes negatius i la millora dels sistemes agroecològics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí