La Generalitat pagarà els 3,8 milions que costarà la via verda que connectarà Xàtiva i Carcaixent

0
2049
Imatge de la reunió que ha tingut lloc a la conselleria

L’Ajuntament de Xàtiva finançarà la connexió amb carril bici amb l’estació del tren i amb el paratge de la Cova Negra

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha compromés a assumir el 100% de l’obra de la via verda que connecatarà Xàtiva amb Carcaixent i que tindrà un cost de 3,8 milions. Així s’ha comunicat a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que ha assistit a una reunió a la conselleria, on també s’ha informat que la infraestructura s’inclourà ja en els pressupostos de 2019.

Roger Cerdà ha estat acompanyat per les regidores d’Urbanisme, Cristina Súñer, i Medi Ambient, Pilar Gimeno, i s’ha reunit amb el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i amb el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin. Els pressupostos autonòmics contemplen 87.000 euros per a l’elaboració del projecte de la nova infraestructura. L’anualitat de 2020 suposarà una inversió de 2.184.000 €, mentre que en 2021 es destinaran 1.560.000 € per part de la Conselleria en la construcció de la nova via verda.

Aquest compromís d’inversió permetrà a l’Ajuntament destinar els 80.000 € inclosos al Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix a la construcció d’un nou carril bici de connexió d’aquella nova infraestructura, d’una banda amb l’estació de ferrocarril de la ciutat i, d’altra, amb l’arranc de la ruta cicloturista que va des del camí de Sant Antoni al paratge natural de la Cova Negra.

L’alcalde Roger Cerdà ha mostrat la seua satisfacció pels avanços aconseguits en la reunió: “finalment hem aconseguit el compromís per part de la Conselleria de la construcció del tram de via verda entre Xàtiva i La Pobla Llarga, una inversió que supera els 3’8 milions d’euros. Per la nostra part, ens hem compromès a destinar els 80.000 euros que teníem previstos a fer els accessos i a connectar la via verda amb l’estació de Renfe i amb la Cova Negra”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva treballa en l'elaboració del seu Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, considera que “la Conselleria ens ha recolzat amb una inversió de 3’8 milions d’euros. És una alegria, perquè açò suposarà per a Xàtiva la posada en valor de tot el nostre patrimoni natural, donat-li més vida encara al nostre paratge municipal que es complementa amb la contractació de la llum elèctrica que ja tenim en marxa. Cal fer de Xàtiva una ciutat turística no només patrimonial, sinó també rural, mediambiental i natural”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here