La Generalitat inicia les obres de millora del grup d’habitatges ‘Bajo Vías’ de Sagunt

0
1050
María José Salvador ha visitat les obres de 'Bajo Vías'

La intervenció de les obres de l’ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) també inclou que la meitat de les persones empleades han de ser veïns de la zona

L’inici de les obres de millora d’edificis i reurganització d’espais comuns ‘Bajo Vías’ de Sagunt ha tingut com a convidada a la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. La consellera ha destacat l’esforç de la Generalitat per a engegar un Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el grup d’habitatge públic amb una inversió de més de 700.000 euros.

«Complim amb la paraula i per primera vegada la Generalitat engega ARRUs en grups del parc públic per a dignificar l’habitatge social davant la passivitat d’anteriors executius autonòmics», manifestava Salvador en una visita en la que ha estat acompanyada per la directora general de la Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Laura Soto, i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández.

Aquesta actuació s’emmarca dins del ARRU de la Conselleria d’Habitatge i compta amb un pressupost total de 707.200 euros. L’objectiu prioritari de la intervenció és la millora de la qualitat de vida dels residents a través de treballs en cobertes i façanes de l’edifici millorant les seues condicions d’estanqueïtat, seguretat i accessibilitat.

Salvador ha explicat que amb aquesta intervenció es tracta d’afavorir la recuperació urbana, residencial, social i econòmica de ‘Bajo Vías’. A més, ha destacat que cada ARRU «requereix unes mesures d’acompanyament que resulten invisibles des de fora, però que són fonamentals per als veïns del grup».

Entre aquestes mesures estan els plans de regularització de subministraments de llum i aigua, campanyes informatives, processos de contractació laboral de veïns per a executar les obres, etc.

Contractació de veïns

En aqueix sentit, la consellera ha comentat el caràcter social que tenen aquestes obres, ja que l’ARRU compta amb una clàusula que obliga a les empreses adjudicatàries a la contractació d’almenys un 50% dels treballadors i treballadores necessaris per a l’execució de les mateixes d’entre persones de la localitat en situació de desocupació de llarga durada, amb prioritat a residents del barri. Aquest personal és seleccionat per l’antic Servef, ara Labora. En el cas de ‘Bajo Vías’, s’estima la contractació d’una mitjana de quatre operaris o operàries al mes, durant els nou mesos que es perllonguen les obres.

També ha recordat que, l’any passat, va tenir lloc una jornada de participació pública amb els veïns de ‘Bajo Vías’ per a explicar-los el projecte, conèixer la seua opinió i les millores que ells consideraren convenients. Els redactors del projecte van estudiar les aportacions del veïnat i van incorporar aquelles que van considerar convenient. «La regeneració de les àrees urbanes sensibles no pot fer-se per a la ciutadania sinó amb la ciutadania», ha assegurat Salvador.

Per a concloure, la consellera ha ressaltat que aquesta actuació suposa «la major injecció econòmica que s’ha realitzat en els últims anys en ‘Bajo Vías'» i «dóna resposta a la degradació que pateixen aquests barris a través d’ocupació i millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí