La Generalitat anuncia millores per al finançament del tèxtil de la Vall d’Albaida per a la modernització i la internacionalització

0
1301
Imatge de la trobada de Puig amb els empresaris del tèxtil

Ximo Puig anuncia mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil valenciana a través de l’IVF i l’AVI

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil valenciana, fonamentalment radicada a la Vall d’Albaida i l’Alcoià a través de l’IVF i la AVI.

El cap de l’Executiu valencià, qui ha explicat aquestes iniciatives abans de rebre en audiència a representants del Comité Executiu del Consell Intertextil Español en el Palau de la Generalitat, ha explicat que aquesta setmana es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la línia de préstecs bonificats del Institut Valencià de Finances que impulsarà, entre altres objectius, «la modernització i la transformació tecnològica de les nostres empreses» per a ajudar-les «a créixer i ser més competitives».

Els ajudes, que inclouen línies per a pimes i grans empreses, desenvolupament sostenible i eficiència energètica, són per un màxim de 5 milions d’euros fins a dos anys de manca, sense comissions i amb un interés de l’Euríbor entre el 0,2% i el 1,5%, i a més inclouen trams reembossables de fins al 15,7% del préstec concedit.

Puig ha destacat, en aquest sentit, que aquesta línia serà «especialment efectiva» en el sector tèxtil, ja que per les seues característiques requereix «inversions importants de maquinària i un esforç permanent de renovació tecnològica».

Capacitat d’actualització

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el sector tèxtil valencià «té futur» perquè ha sigut «capaç d’actualitzar-se» i ha destacat que, per aquest motiu, diverses empreses multinacionals del moble, el tèxtil i la confecció «compren els seus productes a companyies» establides en la Comunitat.

Així, segons el cap del Consell, el tèxtil és una branca econòmica «fonamental» per a l’economia del territori valencià, que posseeix «noves oportunitats» després de superar «una crisi molt difícil».

Ximo Puig ha detallat que l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) compta amb iniciatives «molt potents» que contribueixen a reforçar la capacitat d’innovació d’aquest sector, com així demostra el projecte Hàbitat Future, amb el qual la Generalitat espera dissenyar «els habitatges del futur des d’una perspectiva de les empreses que participen en la construcció» mitjançant l’aplicació «de criteris d’innovació i disseny».

Aquesta iniciativa fomenta, en paraules del president, la creació d’aliances estratègiques entre els agents del Sistema Valencià de la Innovació (SVI) per a generar projectes que combinen «tant la part tècnica com la part creativa», i compta amb la participació dels instituts tecnològics del tèxtil, la construcció i el moble així com l’associació de dissenyadors, el col·legi d’arquitectes de la Comunitat i les Associacions ATEVAL, FEVAMA i ASCER.

Puig ha sostingut que també s’ajuda les empreses tèxtils «a entrar en altres àmbits» amb iniciatives com Repair, una investigació en la qual col·laboren l’institut tèxtil Aitex i la Fundació la Fe per a desenvolupar teixits biomètrics com autoinjertos en pacients amb cremades de segon i tercer grau.

Internacionalització

El cap del Consell també ha apuntat que des de la Generalitat es treballa en la internacionalització d’aquestes companyies a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a intentar accedir a nous mercats on abans «no teníem moltes oportunitats», ja que això podria contribuir «a reposicionar un sector que ajuda la reindustraliación de la Comunitat».

Puig ha subratllat, per això, que el sector del tèxtil valencià, situat en un ‘clúster’ a les comarques de la Vall d’Albaida i l’Alcoià, és important a més per a «tindre un territori més diversificat», per la qual cosa ha assenyalat que s’ha de «ajudar aquelles empreses» que han produït en la Comunitat «una transformació enorme».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí