Generalitat i Thyssenkrupp impulsen un grau superior a la factoria de Sagunt

CaixaBank - MyBox

0
939
Els estudiants han començat la seua formació a la factoria

La iniciativa preveu formar a professionals de la Comunitat Valenciana seguint el model del centre de formació que l’empresa té en Duisburg

Este dilluns s’ha posat en marxa el grau superior impulsat a través d’un conveni entre la Generalitat i l’empresa Thyssenkrupp a Sagunt en el qual realitzaran la seua formació 14 estudiants valencians de l’IES Eduardo Merello de Sagunt.

El president de la Genereralitat, Ximo Puig, ha estat present en l’acte i ha afirmat que el centre de formació dual de l’empresa alemanya és “fonamental” per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana. “No hi ha desenvolupament econòmic ni avanç sense formació”, ha declarat Puig, qui ha situat a l’educació en el centre del progrés del model productiu que persegueix la Generalitat. En aquest sentit, ha insistit en la importància de la formació dels més joves a través de “centres potents” com el de Thyssenkrupp i ha assegurat que es tracta del millor “camí a seguir”.

Així mateix, Puig ha comparat l’evolució de Thyssenkrupp amb “el paradigma del que ha de ser la recuperació i el renaixement de la Comunitat Valenciana, tornant a ressituar-nos en una economia diversificada”.

En aquesta línia, també ha destacat que el 20% del PIB de la Comunitat Valenciana “ja és industrial”, alguna cosa que considera fonamental lloc que “no hi ha cap país avançat que no tinga una indústria potent, i nosaltres estem felices que la recuperació de la indústria siga una realitat en el nostre territori”, ha afirmat.

Finalment, ha agraït a la companyia la creació d’aquest centre i la seua aposta per tornar a Sagunt. “Gràcies per ensenyar-nos el camí de la formació, la productivitat, salaris adequats i un Estat del benestar cada vegada més fort”, ha manifestat davant els directius i els alumnes de Thyssenkrupp que han assistit a la inauguració.

En l’acte també ha estat present el CEO de Thyssenkrupp Galmed, Wolfang Born, així com altres directius de la multinacional germana.

Conveni de formació

En el mes de juliol de 2016 la Generalitat va subscriure un conveni de col·laboració amb l’empresa Thyssenkrupp en matèria de Formació Professional, mitjançant el qual es preveu formar a professionals de la Comunitat Valenciana seguint el model del centre de formació que l’empresa té en Duisburg.

Des de la Generalitat s’afirma que “aquest acord materialitza la prioritat que, tant el Consell com la companyia alemanya, comparteixen a l’hora d’enfortir la formació professional per a donar resposta a les necessitats dels diferents sectors productius i aconseguir el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana”.

El document ha servit com a marc per a impulsar dos programes de formació professional dual a Alemanya i la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de proporcionar una oportunitat laboral i formativa als joves valencians.

El primer d’ells, que es durà a terme en el país germà, permetrà a 50 joves de la Comunitat Valenciana rebre formació en dependències de ThyssenKrupp durant els pròxims anys.

La segona iniciativa, ‘Formació Professional Dual a la Comunitat Valenciana’, suposa la formalització de la contribució de ThyssenKrupp Galmed a l’extensió del model de formació professional dual a la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here