La Generalitat trau a concurs la construcció de l’Hospital d’Ontinyent per 31,5 milions

0
1805
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, junt a la consellera de Sanitat, Ana Barceló

El plec de condicions estableix un termini de 36 mesos per a l’execució de l’obra

La Plataforma de Contractació de l’Estat, a instàncies de la Conselleria de Sanitat, ha publicat este divendres 7 de desembre les bases de licitació de l’obra de l’Hospital d’Ontinyent. El document estableix un pressupost base de 31’5 milions d’euros per a l’actuació, i un termini fins al 23 de gener per a presentar ofertes, els sobres de les quals s’obriran fins al 28 de febrer de 2019. Unes setmanes després que s’adjudiquen els treballs començarà l’obra, que tindrà un termini de 36 mesos per a la seua execució.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’anunci “és un gran pas, els veïns i veïnes d’Ontinyent i La Vall d’Albaida estem d’enhorabona perquè aquest document ratifica que anem a tenir l’hospital del Segle XXI que necessitem i mereixem. Han estat necessàries moltes gestions i s’han hagut de salvar moltes dificultats, però la licitació és imminent, i amb ella l’inici de les obres”, manifestava.

Per arribar a aquest punt, l’Ajuntament d’Ontinyent va haver d’adquirir els terrenys considerats més aptes per ubicar el centre hospitalari (a la zona del Dipòsit Duaner de La Vall d’Albaida (DAVA-Casa Balones), terrenys als que es va haver de donar ús dotacional sanitari adaptant el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Els tràmits per a la cessió d’estos terrenys a la conselleria van comportar un dens procés administratiu que va incloure un anàlisi d’impacte ambiental, publicació dels resultats, i aprovació de la modificació del planejament, primer provisional i després definitiva.

Tots estos passos, realitzats després d’executar els tràmits per a la compra de la parcel·la, van permetre l’autorització i realització dels estudis geotècnics en els terrenys. A més a més, la Generalitat va traure a licitació la redacció del projecte d’obra, en un concurs que va ser recurrit, el que va ocasionar una demora als terminis previstos fins que es va fer efectiva l’adjudicació. En redactar-se el projecte bàsic i d’execució d’obra, la Conselleria de Sanitat va haver d’ampliar en quasi un 20% la inversió inicial prevista, passant de 26 als quasi 31’5 milions d’euros pels que ha eixit a licitació l’obra.

6 plantes i més de 500 treballadors

Segons la documentació feta pública per la Generalitat Valenciana, el futur Hospital d’Ontinyent comptarà amb dues zones d’estacionament per a la ciutadania, amb al voltant de 250 places, i una altra per a la plantilla i els professionals del centre sanitari a un dels soterranis amb 120 places. L’Hospital tindrà 6 plantes, dos d’aquestes soterranis, una àrea de Maternitat enfocat al part humanitzat, 5 quiròfans i 80 llits, i un Hospital de dia Mèdic-Quirúrgic, entre altres serveis assistencials.

L’Hospital comptarà amb una zona d’accés pel carrer sud que permetrà als vehicles accedir fins a aquest per deixar i recollir pacients, abans d’estacionar en un dels estacionaments públics. A més l’àrea de Maternitat i Parts comptarà amb un accés independent, paritoris, zones enjardinades i sales de naixement més enfocades al part humanitzat i a la relaxació de les dones parturientes. La plantilla del nou Hospital serà de 532 treballadors i treballadores, dels quals 344 seran personal sanitari, 102 personal no sanitari, i altres 86 personal extern per als serveis de cuina, neteja, manteniment o SAMU.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí