Generalitat, Ajuntament i Autoritat Portuària acorden la millora dels accessos a Parc Sagunt

0
1308
Imatge de la reunió sobre Parc Sagunt

Segons la consellera María José Salvador la intervenció «millorarà la mobilitat tant en l’accés a la fase I de Parc Sagunt com a futures fases»

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que la Generalitat, l’Ajuntament de Sagunt i l’Autoritat Portuària han aconseguit un acord per a projectar un nou accés al Port de Sagunt i a les parcel·les de la zona nord de Parc Sagunt a partir d’una nova rotonda i un branc en la CV-309.

Així ho han acordat conjuntament amb l’alcalde de Sagunt, Josep Francesc Fernández, i el president de la Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en una reunió que han mantingut per a abordar la millora dels accessos en aquesta zona.

La consellera, que ha estat acompanyada pel secretari autonòmic, Josep Vicent Boira, i pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que aquesta solució a través d’una rotonda oferirà «un bon resultat per a tots els moviments i funcionarà correctament separant la secció d’autovia amb la secció de carretera convencional» i, per tant, «millorarà la mobilitat tant en l’accés a la fase I de Parc Sagunt com a futures fases».

Salvador ha agraït la «implicació tant de l’Ajuntament com de l’Autoritat Portuària que serà l’encarregada de la redacció del projecte i l’execució de l’obra».

Cal recordar que, actualment, l’accés des de la V-21 al Port de Sagunt es realitza per la carretera CV-309 i aquesta carretera, al seu torn, travessa la zona logística de Parc Sagunt i és l’únic accés terrestre a la fase I de Parc Sagunt. Des de la CV-309 es pot accedir a Parc Sagunt fase I per dos accessos: el sud (més pròxim a Puçol) i el nord (més pròxim a Port de Sagunt i a la V-23 que enllaça amb les autovies A-23 i A-7).

L’accés sud és un pas superior amb dues rotondes que permet més moviments i l’accés nord, on es projectarà la nova rotonda, ara serà més senzill, ja que, compta amb dues vies de servei d’incorporació i no permet el gir cap al sud adreça Puçol i València, la qual cosa se solucionarà amb la proposta plantejada.

La primera fase de Parc Sagunt compta amb aproximadament 3.000.000 m² dels quals el sòl corresponent a les parcel·les és aproximadament d’1.862.000 m². D’aquesta primera fase, ja hi ha venuts al voltant d’1,5 milió de m², la qual cosa suposa un 80% aproximadament del total. «Aquesta àrea logística de primer nivell està entre les prioritats de la Generalitat per la seua posició geoestratégica i les seues bones comunicacions tant viàries com a ferroviàries», ha indicat Salvador.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí