La Generalitat aposta per l’associació d’empreses tèxtils i el suport del poder públic per guanyar competitivitat

0
1177
Imatge de la intervenció de Vicent Soler a ATEVAL

Soler i Climent traslladen el suport del Consell al tèxtil i destaquen ‘que ha sabut sortejar una etapa molt difícil per a les empreses i el teixit associatiu’

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, van assistir este dimecres a Ontinyent a la presa de possessió de Cándido Penalba com a nou president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), acte en el qual els dos consellers han certificat «el suport de tot el Consell a la patronal tèxtil i al seu nou president».

Al mateix temps, han agraït la labor exercida pel president sortint, León Grau, «que ha sabut dirigir l’associació en una etapa molt difícil per a les empreses i també per al teixit associatiu».

Com ha destacat Vicent Soler durant la seua intervenció «ara estem entrant en una etapa més positiva per a l’economia i és necessari que les institucions públiques ens impliquem per a emprendre iniciatives que reforcen i donen suport a les empreses a l’hora d’innovar perquè aquestes puguen competir amb èxit en una economia global».

«En un context d’empreses de reduïda grandària -ha explicat Soler- és important comptar amb un teixit associatiu potent, com representa Ateval per al sector tèxtil valencià, però a més amb unes institucions públiques properes i amb voluntat d’implicar-se en la modernització de les empreses».

El conseller d’Hisenda ha incidit en la importància de la col·laboració públic privada perquè «si som capaços de posar en comú la voluntat d’esforç i les capacitats tècniques i organitzatives que tenim, aconseguim consolidar un model econòmic de progrés que puga sostenir el benestar en condicions d’igualtat per a tots els valencians». «Un model en el qual les comarques centrals i el seu sector tèxtil té, sense cap dubte, un paper molt destacat», ha conclòs Soler.

El conseller d’Economia Sostenible ha assenyalat que el tèxtil és un sector que «està fent les coses molt bé, que ha realitzat una gran aposta per les exportacions i per la innovació, i en concret Ateval, ha participat en multitud de projectes europeus i internacionals d’innovació i cooperació».

En aquest sentit, Climent ha ressaltat «la important labor de promoció comercial i internacionalització que realitza Ateval a través d’activitats en l’exterior, missions comercials, o certàmens, entre ells, la Fira Home Tèxtils Premium, organitzada amb Fira València a Madrid, que ja s’ha consolidat com el gran certamen professional de tèxtils per a la llar, la tapisseria i la decoració, o la presència valenciana en la fira de Frankfurt».

«I en l’àmbit de la innovació els resultats també són visibles. Ho veiem en la moda, en els nous productes, en les empreses que visitem i en les fires en les quals participa el sector», ha explicat el conseller.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here