La Generalitat i Ontinyent estudien mesures d’urgència per a la renovació urbana del carrer Cantereria

0
3318
Rubén Martínez Dalmau i Jorge Rodríguez

El consistori està adquirint els habitatges de la zona per a demolir-los i reconvertir l’espai en un parc inundable

El vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha rebut a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a analitzar la situació del carrer Cantereria, afectat pels recents temporals que han deixat nombrosos danys per tota la Comunitat Valenciana i estudiar mesures d’urgència per a la regeneració urbana mitjançant criteris de sostenibilitat.

A la reunió també han assistit la sotssecretària de la Vicepresidència Segona, Blanca Jiménez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

El primer edil ontinyentí ha presentat el projecte que planeja desenvolupar en aquesta zona, edificada al costat del llit del riu Clariano i on habiten unes quaranta famílies que van haver de ser desallotjades al setembre després de la crescuda del riu, motivada per les pluges torrencials. Després de les últimes precipitacions del temporal Gloria, el barri ha tornat a veure’s afectat i moltes persones han perdut els seus habitatges.

El vicepresident ha ressaltat la importància de treballar conjuntament amb els ajuntaments per a anticipar-se a les amenaces del canvi climàtic i les persones “visquen millor i d’una forma més segura”. De la mateixa manera, ha assegurat que “tota la gent que viu en Cantereria tindrà un habitatge on residir”. A més, ha situat a Ontinyent com a “model de la col·laboració interinstitucional perquè el dret a l’habitatge estiga garantit”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí