La Generalitat i l’Ajuntament d’ Alzira col·laboraran en un pla per revitalitzar la plaça de la Ribera

0
1595
Imatge de la PLaça de la Ribera

Es considera “necessària” la remodelació integral de la plaça de la Ribera a Alzira, amb millores en espais públics, elements comuns i en habitatges

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’ Alzira col·laboraran per a desenvolupar un pla d’intervenció que revitalitzarà l’entorn de la Plaça de la Ribera. Així s’ha traslladat en una reunió mantinguda entre la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor d’Urbanisme de la ciutat, Fernando Pascual Moscardó.

Per a dur-ho a terme aquesta intervenció en plaça de la Ribera, en la reunió s’han adoptats diversos acords. El primer d’ells inclou una actuació a curt termini en la qual Regidoria d’Urbanisme d’Alzira i el departament de Conservació de EIGE conjuminen esforços per a guanyar rapidesa i coordinació en una intervenció puntual de millora d’elements comuns.

En una segona fase, a mitjà termini, s’ha considerat necessària estudiar la remodelació integral de la plaça de la Ribera que implicarà una intervenció de millora en espais públics, elements comuns i en habitatges. Per a açò, s’ha explicat que EIGE elaborarà una proposta de memòria que establisca les actuacions a dur a terme i que gestionarà al costat de la Direcció general d’Habitatge, perquè puguen incloure’s en els plans d’intervenció de rehabilitació de la Generalitat.

La directora general de EIGE també ha comentat que, mentre s’analitzen des del corresponent informe tècnic les qüestions estructurals a abordar, “es col·laborarà en un pla d’intervenció social en la Plaça de la Ribera conjuntament amb els serveis socials municipals amb l’objectiu de dotar d’un major dinamisme a aquesta zona d’Alzira”.

A més dels plans de normalització d’habitatges, un dels punts d’aquest pla serà l’estudi dels possibles usos que es pot fer de les plantes baixes dels grups d’habitatges públics de la Generalitat amb accions que puguen estimular l’activitat dels residents de la zona.

Helena Beunza ha explicat que mitjançant aquest pla, “volem potenciar el treball conjunt entre les administracions per a donar una solució real i un impuls a aquesta zona amb necessitats específiques d’Alzira, en la qual existeixen un nombre important d’habitatges deshabitats. Tot açò, en una acció que perdure en el temps”.

La conselleria que dirigeix María José Salvador gestiona a Alzira 95 habitatges públics, de les quals 59 pertanyen a dos blocs de la plaça de la Ribera. Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit 56.000 euros en la millora d’habitatges i ha adjudicat cinc habitatges en aquest municipi, de les quals una s’ha cedit a una família afectada per una execució hipotecària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here