La Generalitat adjudica la inversió de 700.000 € per regenerar el grup de vivendes ‘Bajo Vías’ de Sagunt

0
1383
Imatge d'una visita de l'alcalde Quico Fernàndez al barri 'Bajo Vías'

Els treballs se centraran en la millora dels vestíbuls i elements comuns, l’accessibilitat i l’enllumenat, la reestructuració dels espais públics, la reparació de les xarxes de sanejament i l’adequació a normativa de subministraments elèctrics i d’aigua

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat les obres de millora d’edificis i reurbanització d’espais comuns del grup d’habitatge de ‘Bajo Vías’ de Sagunt. Aquestes actuacions, que s’emmarquen dins de les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de la Conselleria d’Habitatge, comptaran amb un pressupost de 707.200 euros.

Davant açò la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha volgut destacar que “per primera vegada el govern valencià ha impulsat Àrees de Rehabilitació en el propi parc públic de la Generalitat el que demostra que es compleix el compromís d’actuar per a dignificar l’habitatge social davant el grau de deterioració amb el qual va deixar l’anterior govern el parc públic”. A més, ha assenyalat que aquesta actuació suposarà “la major injecció econòmica que s’ha realitzat en els últims anys en aquest grup”.

A Bajo Vías els treballs se centraran en la millora dels vestíbuls i elements comuns, l’accessibilitat i l’enllumenat, la reestructuració dels espais públics, la reparació de les xarxes de sanejament i l’adequació a normativa de subministraments elèctrics i d’aigua. Aquests ARRU comporten una millora de l’entorn urbà del grup d’habitatges gràcies a actuacions de reurbanització o disseny i execució de nous espais públics.

Així mateix, amb l’actuació també es pretén impulsar “una recuperació econòmica i social dels seus veïns”. En aquest sentit, la consellera ha apuntat al “caràcter social” que tenen aquestes obra, ja que aquests ARRU compten amb una clàusula que obliga a les empreses adjudicatàries a la contractació d’almenys un 50% dels treballadors necessaris per a l’execució de les mateixes d’entre persones de la localitat en situació de desocupació de llarga durada, amb prioritat als residents del barri. Aquests treballadors són seleccionats per l’antic Servef, ara Labora.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt inicia la pintada de pictogrames als passos de vianants per millorar la integració de persones amb TEA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here