La Generalitat accepta la cessió gratuïta del solar municipal per a la construcció del Palau de Justícia de Gandia

0
1269
Jutjats de Gandia

El Palau de Justícia ha estat demandat des de fa més de 10 anys, tant pel col·lectiu de professionals de la justícia com per la ciutadania

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic va emetre el 10 d’agost una resolució acceptant la cessió gratuïta realitzada per l’Ajuntament de Gandia, el 28 de juny de 2010, d’una parcel·la de la seua propietat de 4.286,90 m² de superfícies, en la UE Santa Anna, per a la construcció del Palau de Justícia. Una petició que l’Ajuntament ja va realitzar al 2008, sense que obtinguera cap resposta per part de la Generalitat.

Per al Govern Local, aquesta resolució és una passa més que reafirma el compromís del Govern del Botànic amb la construcció del tan demandat Palau de Justícia. Destaquen així que el 10 de juliol passat, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, van presentar en el Palau de la Generalitat de València el Pla d’Infraestructures Judicials, en el qual s’inclou el Palau de Justícia de Gandia amb una inversió de 17.500.000 euros, i la seu de la Fiscalia amb 616.000 euros. Gandia és la tercera ciutat que més inversió rep de la Comunitat Valenciana després d’Alacant i València.

“El Palau de Justícia ha estat demandat des de fa més de 10 anys, tant pel col·lectiu de professionals de la justícia com per la ciutadania, que veia com mentre avançava i creixia la ciutat i milloraven els seus serveis, el món judicial es quedava relegat i obsolet per la manca d’inversió durant tants anys per part dels governs del Partit Popular en la Generalitat”. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha remarcat que gràcies al Govern del Botànic, el Palau de Justícia retornarà la dignitat al servei, millorarà les condicions laborals dels treballadors, “que estaran en un espai modern i adaptat a les seues necessitats, i dinamitzarà Santa Anna, que es revitalitzarà amb tot el moviment i afluència que atrauen els Jutjats i integrant definitivament el barri en la ciutat”. El Palau de Justícia de Gandia, així mateix, “contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, i es cobrirà una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutat”.

També la consellera de Justícia va anunciar en abril, durant la visita a la nova seu de la Fiscalia a Gandia, que el Pla d’Infraestructures inclouria el Palau de Justícia. Bravo ja va comentar que tot i que les competències d’este assumpte són de la Generalitat, la gestió es podrà dirigir des de l’Ajuntament per tal d’agilitzar el projecte, tal com ha fet la conselleria d’Educació amb l’Edificant, un programa que consisteix en la millora i rehabilitació dels centres públics.

L’Ajuntament de Gandia, per la seua part, ja ha remés a la Conselleria de Justícia la sol·licitud de delegació de competències per a la projecció, construcció i equipament de la nova seu judicial de Gandia (Palau de Justícia). Serà en el marc d’un conveni de col·laboració entre les dos administracions com el Palau de Justícia veurà la llum definitivament.

Cronologia del projecte del Palau de Justícia de Gandia

-2007: S’aprova el Pla Especial de vinculació a règims de protecció pública del Sector Santa Anna.

-2008: S’aprova el Projecte de Reparcel·lació Forçosa d’aquest sector.

-2008: Se sol·licita un solar i l’Ajuntament ofereix una parcel·la de 4.286 metres quadrats de superfície, la qual ocupa una illa sencera.

-2010: La Junta de Govern aprova l’expedient per a afectar la referida parcel·la a l’ús públic per part de la Generalitat per a l’execució de les obres del nou Palau de Justícia. (Els terrenys que van ser cedits a la Generalitat). Morant ha assegurat que es repassarà l’expedient per tal de comprovar si, efectivament, són patrimoni de la Generalitat o s’ha de re-impulsar l’expedient.

-2015: S’aprova el reglament que diu que a la Conselleria de Justícia li correspon la planificació, programació i gestió de les infraestructures judicials.

-19 d’abril de 2018: La consellera Bravo i l’alcaldessa es reuneixen per a establir el procediment per a l’efectiva delegació de competències de la Conselleria en favor de l’Ajuntament de Gandia.

-10 de juliol de 2018: El president, Ximo Puig, presenta el Pla d’Infraestructures Judicials, en el qual s’inclou el Palau de Justícia de Gandia amb una inversió de 17.500.000 euros, i la seu de la Fiscalia amb 616.000 euros.

– 10 d’agost de 2018: La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic accepta la cessió gratuïta del solar municipal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí