La Generalitat invertirà 15 milions en els polígons industrials de les Comarques Centrals

0
2237
Polígon industrial d'Ontinyent.

Les comarques de la Vall d’Albiada, l’Alcoià, el Comtat i la Safor s’emporten el gruix de les inversions dels polígons industrials a tot el País Valencià

La Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del Ivace, invertirà de manera immediata 19,2 milions d’euros en la millora de 83 polígons industrials. La major part aniran a les Comarques Centrals, 15 milions,  repartits per les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor l’Alcoià i el Comtat.

Pel que fa a la Vall d’Albiada, l’Alcoià i el Comtat, àrea tradicionalment industrial amb sectors com el tèxtil, joguet, agroalimentari o cosmètic, s’invertiran 12,1 milions d’euros. Els polígons beneficiats són els de Alcoi, Ibi, Ontinyent, Aielo de Malferit, Benissoda, Onil, Montaverner, Agullent, Bocairent, Cocentaina, Castelló de Rugat, Muro (El Pí), Albaida, Alfarrasí, Castalla, l’Alqueria d’Asnar (Bambú), Beniarrés, l’Olleria, la Pobla del Duc, Atzeneta d’Albaida, Banyeres de Mariola, el Palomar i Benigànim.

Pel que fa a La Safor, l’import subvencionat és de 2,9 milions d’euros, abastant les àrees industrials d’Oliva, Gandia, el Real de Gandia, Xeresa, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Ròtova, Palmera, Miramar, Baniarjó, Beniflà, Vilallonga, Daimús, Bellreguard, Palma de Gandia i l’Alqueria de la Comtessa.

La comissió d’avaluació del Ivace ha analitzat les sol·licituds realitzades pels ajuntaments d’aquestes comarques que superen el pressupost existent pel que ha previst incrementar la dotació pressupostària d’aquesta convocatòria en 2,8 milions d’euros per a poder atendre a tots els projectes que han superat el llindar mínim exigit per a rebre les ajudes.

Segons el parer del conseller Rafa Climent, «la resposta dels ajuntaments a aquesta convocatòria del Ivace corrobora que existia una demanda real d’ajudes per als polígons industrials, els quals han estat abandonats durant vint anys». Aquestes ajudes, que es traduiran en obres i millores tecnològiques (dotar d’infraestructures, tecnologia en comunicacions i eficiència energètica), s’aplicaran de manera immediata i es materialitzaran en projectes reals abans que finalitze l’any natural.

Aquestes ajudes són subvencions que economia, atorgarà en un pla trienal, que ha començat en 2017 amb aquestes quatre comarques i que es perllongarà fins a 2019, abastant així tots els municipis del País Valencià.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí