La Generalitat inverteix 1,6 milions en millorar la seguretat vial de Xàtiva i la Llosa de Ranes amb l’A-7

0
1465
Maria José Salvador ha estat acompanyada per Roger Cerdà

En la CV-58 es va a construir una glorieta que descongestione el trànsit de la rotonda situada en l’encreuament de la carretera amb la CV-645

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat l’obres de millora de la seguretat vial en la CV-58, en els termes de Xàtiva i la Llosa de Ranes, intervenció que suposa una inversió d’1.589.000 euros.

En el reforç del ferm i renovació del paviment d’aquest tram es va a invertir un total d’1.320.000 d’euros i en la mescla de materials s’ha incorporat betum-cautxú procedent de pneumàtics fora d’ús, «la qual cosa suposa una substancial millora ambiental», ha destacat. També es renovarà la senyalització horitzontal i es reposaran les juntes de dilatació dels passos sobre els barrancs.

D’altra banda, en la CV-58 es va a construir una glorieta que descongestione el trànsit de la rotonda situada en l’encreuament de la carretera amb la CV-645, i que permetrà una nova alternativa d’entrada al casc urbà de Xàtiva, i aconseguirà al seu torn calmar el tràfic d’entrada al municipi. El pressupost per a aquesta actuació s’ha xifrat en 269.000 euros.

La carretera CV-58 constitueix la via d’accés a les poblacions de Xàtiva i la Llosa de Ranes des de la A-7; és la via d’entrada des d’aqueixa mateixa A-7 a les zones industrials i comercials desenvolupades en l’àmbit, i permet a més l’accessibilitat a les parcel·les adjacents a través de les vies i camins de servei.

Amb 4,4 quilòmetres de recorregut en el seu tronc principal i 4.700 metres de vies de servei, és una carretera convencional interrompuda per rotondes que presenta una intensitat mitjana diària (IMD) de 16.000 vehicles amb un percentatge de pesats que aconsegueix el 6,2%. Aquesta carretera ha sigut transferida recentment a la Generalitat pel Ministeri de Foment.

D’aquesta manera, l’actuació abasta la totalitat de la carretera CV-58. Es tracta d’un tram de calçada única, amb un carril per sentit, excepte el primer tram, el de connexió amb a l’A-7, on els carrils addicionals fan que la secció augmente fins als 17 metres. El tram presenta una rotonda, travessa un riu i una sèrie de barrancs en el seu recorregut.

Per a la consellera, es tracta d’una de les actuacions més potents en matèria d’obres públiques que està realitzant la Conselleria i que és prioritària per elevat nombre de vehicles que transiten per aquesta via. En aquest sentit, ha afegit que «és necessari prioritzar molt bé les inversions sobretot per les hipoteques que arrosseguem de l’anterior etapa, i les estem dirigint a obres com aquesta de seguretat vial, descongestió del tràfic i, sobretot, anar garantint a poc a poc, la mobilitat sostenible».

Així mateix ha agraït a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el suport per a poder desenvolupar aquest projecte i ha subratllat «la importància de la col·laboració institucional, en aquest cas, l’autonòmica i la municipal, perquè quan s’uneixen esforços s’aconsegueix un efecte multiplicador en beneficis dels nostres veïns». A l’acte també han assistit el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i el sotssecretari de la Conselleria, Francesc Signes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí