Els Gegants d’Ontinyent estrenen nous vestits en el 25 aniversari de la seua recuperació

0
2657
Presentació dels vestits dels Gegants d'Ontinyent

Els vestits adquirits amb fons municipals mantenen elements del passat però afegint-ne de nous per fer més lluidores les figures d’Ontinyent

Els Gegants Cristians i Moros d’Ontinyent han estrenat aquest cap de setmana nous vestits, en el 25 aniversari de la recuperació d’estes figures. Els vestits eren presentats dissabte en un acte públic en la Plaça Major, coincidint amb la vespra del Corpus, acte en el qual estaven també presents els Cabets i la recentment recuperada figura de la Tartuga, que van acompanyar els Gegants en una cercavila durant la qual s’obsequiava als xiquets i xiquetes amb un detall commemoratiu dels Gegants Moro-Cristians.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, intervenia en l’acte de presentació dels nous vestits per felicitar l’Associació de Gegants i Cabets i posar en valor el treball que du a terme l’entitat per mantenir i millorar esta part del patrimoni festiu i cultural de la ciutat, “un treball al que, a l’igual que es va fer amb les recents recuperacions de l’Àguila i la Tartuga, l’entitat sempre va a tenir el total recolzament de l’Ajuntament”. De fet, els nous vestits dels Gegants Moro-Cristians han estat adquirits amb una subvenció municipal de al voltant de 5000 euros, amb la que també es renovarà enguany els vestits dels Cabets i la perruca de la Geganta Jueva.

L’endemà de l’acte de presentació, diumenge, els Gegants prenien part de la processó cívico-religiosa del Corpus, que partia des de la plaça de l’Església una vegada conclosa la missa de les 18 hores, comptant amb la participació de tots els balls processionals d’Ontinyent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí