Gandia viu un dia històric amb la votació presencial dels primers pressupostos participatius

0
616
Un dels moments de la votació.

Gandia va viure este passat dilluns, 18 de juny, una jornada històrica. A les 9 del matí s’inaugurava la jornada de votació presencial dels primers pressupostos participatius i fins a les 20 hores que va estar oberta la urna a la planta baixa de l’Ajuntament, on es van facilitar paperetes amb les 67 propostes per seleccionar un màxim de 3.

Dels primers en votar van estar els representants del govern, encapçalats per l’alcaldessa, Diana Morant, i el regidor de Polítiques Amb la Ciutadania, Nahuel González, i de tots els grups polítics municipals, deixant clar el consens polític al respecte del procés de participació ciutadana.

“El que garantirà que la iniciativa d’empoderar la ciutadania es mantindrà en el temps”, ha assegurat Morant, qui ha fet un símil, pel que fa a l’alt nombre de propostes, “amb les dificultats amb què ens hem d’afrontar diàriament els representants públics, quan hem de prendre decisions i prioritzar entre diferents projectes, perquè malauradament els diners són limitats”.

Per la seua banda, González ha recordat que el veïnat no només ha de decidir en que es gasten els 200.000 €, “sinó que ha estat la ciutadania la que ha proposat més d’un centenar de projectes, fins arribar als 67 que han complit amb els requisits tècnics”. En aquest sentit, ha fet una crida a la participació del veïnat “per triar la ciutat que tots i totes volem”.

Hui dimarts 19 de juny s’actualitzarà la pàgina web anul·lant els participants de la votació física per a impossibilitar que tornen a votar de forma telemàtica i deixant-la preparada per a la votació.

A partir del dimecres 20 fins al diumenge 1 de juliol (els dos dies inclosos) es podrà votar de forma telemàtica en la web de Participa Gandia introduint el DNI i la data de naixement. També als centres socials dels barris, a través dels ‘opinòmetres’. En este sentit, hi hauran persones que assessoran i facilitaran la votació telemàtica.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV-PSOE de Tavernes de la Valldigna aceptan formar parte del gobierno local junto a Compromís

També s’hi ha programat un punt de votació mòbil, que estarà en diferents espais de la ciutat durant el període de votació per animar i facilitar la votació.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here