Gandia tindrà el primer Consell de la Infància

0
1090
Un dels moments de la reunió.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Lorena Milvaques, ha mantingut una primera reunió de contacte amb 13 centres educatius públics i concertats de la ciutat que han manifestat la seua voluntat de participar al primer Consell de la Infància de Gandia.

Es tracta d’un òrgan de participació format exclusivament per xiquets de cinquè i sisè de primària de Gandia, els quals, juntament una tècnica externa i independent de l’Ajuntament, diran la seua sobre les necessitats de la infantesa a la nostra ciutat. Les propostes després seran transmeses en forma de proposta a l’administració competent perquè les tinga en compte i les faça realitat.

“Estem donant-li veu a un sector de la població perquè diga la seua sobre quina és la ciutat que volen construir”, ha assegurat Milvaques, qui ha recordat que a l’article 12 de la Carta dels Drets Humans els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i poden manifestar-se públicament. “I per això pensem que és tan necessari que la ciutat de Gandia, a l’igual que altres localitats veïnes com Bellreguard o La Font i ciutats com Segòvia, tinga un Consell de la Infància”.

La creació del Consell de la Infància és una passa inicial per tal de poder sol·licitar a Unicef que Gandia siga reconeguda com a “Ciutat amiga de la Infància”.

D’altra banda, la proposta es va presentar fa dos dies al Consell de Participació Ciutadana on va tindre bona acollida per part dels col·lectius i entitats, a excepció dels dos grups de l’oposició. “Espere que reconsideren la seua postura. Perquè no es tracta d’adoctrinar ningú, sinó que reconeguem els seus drets i els posem al seu abast un òrgan de participació únicament i exclusiva per a xiquetes i xiquets amb una tècnica externa a l’administració”, ha conclòs la vice-alcaldessa.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí