Gandia serà la seu de la VII Trobada Nacional de Confraries i Germandats de la Santa Faz

0
132
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor delegat de la Setmana Santa de Gandia, Miguel Ángel Picornell; acompanyat per Gloria Fernández, Germana Major de la Germandat de la Santa Faç; Jose Luis Martín, secretari de l’Associació Nacional de Germandats de la Santa Faz i la Verònica, han comparegut en roda de premsa per informar que Gandia acollirà la VII Trobada Nacional de Confraries i Germandats de la Santa Faz.

Sobre la trobada, Picornell ha explicat que aquest tipus d’iniciatives donen la raó a la Secretaria d’Estat de Turisme després de nomenar la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interés Turístic Nacional. “La Setmana Santa de Gandia ha aconseguit aquest nomenament no només pel que és i el que representa sinó perquè la Junta Major i les mateixes Germandats desenvolupen al llarg de l’any una àmplia activitat” i afegia que aquesta iniciativa ajudarà al fet que moltes persones procedents de tot el territori nacional visiten la ciutat.

Jose Luis Martín, ha explicat que l’Associació Nacional de Germandats de la Santa Faz va organitzar la primera trobada el 2014 que es va celebrar a Alacant. L’associació, que està composta per 30 Germandats i Confraries, pretén donar a conéixer l’activitat que realitzen a tot Espanya. “Des de la Santa Faz de Gandia hem volgut donar-li importància a aquesta celebració i convertir-la en espacial. Aquest diumenge presentarem el cartell i la programació d’activitats i la trobada tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny”.

Finalment, Glòria Fernández va explicar que la trobada serà presentat aquest diumenge a les 11 hores al Saló de Corones de Palau Ducal i que el cartell d’aquesta edició ha estat realitzat per Luis Muñoz. A més, els assistents veuran un vídeo produït per Jose Luis Estrugo on es repassa la història de la Germandat. A la mateixa assistiran representants d’altres Germandats, membres de la Junta Major així com autoritats eclesiàstiques i municipals de l’Ajuntament de Gandia.

El 6 de juny es desenvoluparan activitats com una visita turística guiada pel Centre Històric, un esmorzar per als confrares i una processó pel Centre Històric de la ciutat on participaran diverses Germandats de la Santa Faz.

Ja el 7 de juny tindrà lloc l’Assemblea de la Directiva de l’Associació, una solemne missa a la Col·legiata per finalitzar amb la clausura de la trobada.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here