Gandia regenerarà amb 4 milions d’euros el barri de Corea i rehabilitarà 251 habitatges

CaixaBank - MyBox

0
1477
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; la regidora delegada d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria; i la presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar que Gandia rebrà 2.596.110,54 euros per actuar en la trama urbana i en més de 250 habitatges particulars de barri de Corea.

Segons indiquen fonts municipals, la concessió d’aquesta important ajuda ha estat donada a conéixer pel vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau qui ha anunciat que el projecte ARRUR (Àrees de regeneració i Renovació Urbana) presentat pel consistori ha estat un dels quatre elegits per la conselleria dins el marc del Pla estatal d’habitatge 2018-2021 al qual s’havien presentat 15 projectes i on a més de Gandia han estat triades les propostes de Mislata, Sagunt i Benlloch

En el cas de Gandia, el projecte arribarà als 4.043.500 €, ja que a l’1.833.610,54 euros que aportarà el Ministeri i els 762.500 euros de la Generalitat Valenciana cal sumar l’aportació del consistori (583.050 €) i els 865.000 € que sufragaran els veïns que es vegen beneficiats dels processos de rehabilitació en els seus habitatges i comunitats de propietaris.

L’ajuda concedida al projecte presentat per l’executiu municipal és la més quantiosa, ja que representa el 37% dels 7 milions atorgats en aquesta edició. Amb aquest són quatre els ARRUR concedits a Gandia amb el que es converteix en l’única ciutat de la Comunitat Valenciana tantes iniciatives d’aquest tipus en marxa, apuntan des del consistori.

Tal com ha explicat José Manuel Prieto, es tracta d’una de les majors inversions que s’han realitzat al barri de Corea en les últimes legislatures. “Hem treballat molt juntament amb els veïns, comunitats de propietaris, administradors de finques, arquitectes i arquitectes tècnics per a preparar aquesta candidatura que no només actua als carrers sinó que se centra en l’interior dels habitatges” “Corea té el nombre més gran d’habitatges de més de cinquanta anys i això crea vulnerabilitat habitacional per a les persones que hi resideixen”.

Respecte a per què s’han decidit determinades zones de la barriada, s’ha explicat que el factor amb més pes ha tingut ha sigut el nivell de vulnerabilitat de la zona, d’acord amb el Visor d’Espais Urbans Sensibles de la Comunitat Valenciana (VEUS). També s’ha valorat la protecció del patrimoni cultural i l’existència de deficiències en l’entorn urbà i als edificis, com problemes d’accessibilitat, així com la seua detecció mitjançant processos de participació ciutadana com els que s’han realitzat a la Junta de Districte, recalquen des del consistori.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here