Gandia recupera el programa “Casca de reis a l’escola” per donar a conèixer el dolç tradicional de la Safor

0
819
Gandia
Un dels moments de la presentació.

Els departaments de Polítiques Educatives i de Comerç de l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, han presentat una nova edició del projecte que pretén donar a conèixer el dolç tradicional de la Safor entre els escolars.

“Casca de reis a l’escola” és una iniciativa amb la qual es vol, segons ha explicat el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez “posar de relleu no sols els seu valor culinari, sinó també la seua importància com a tradició del nostre territori. És una obligació de valor incalculable recuperar esta part de la nostra cultura”.

En la mateixa línia, la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster ha assenyalat que “les persones que no coneixen, no accepten i no estimen. Per això es tant important que els nostres xiquets i xiquetes coneguen costums com aquestes que, a més a més, els apropen a la tasca que fan els pastissers i pastisseres. I amb això s’afavoreix també la socialització”.

Per al president de l’Associació de Pastissers i Forners, Miguel Roselló “és important que els xiquets i les xiquetes aprenguen la nostra cultura, però també que sàpiguen valorar-la i transmetre-la”.

En aquesta edició hi participaran 16 centres educatius de la ciutat amb un total de 650 alumnes de 2n de primària.

Està previst que l’activitat comence la propera setmana amb la distribució del material entre els col·legis participants. El professorat s’encarregarà d’explicar el procés d’elaboració d’una casca seguint una guia didàctica que s’ha preparat expressament. Mentre els xiquets participaran muntant i decorant una capsa dissenyada per a guardar la casca.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí