Gandia recupera el Morabit de Marxuquera com a referent patrimonial i turístic

0
476
Gandia
Morabit de Marxuquera.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada de la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo; i el president de la Junta de Districte de Marxuquera, José Manuel Prieto; ha visitat les actuacions que s’han fet durant els darrers mesos en el Morabit de Marxuquera, on ja ha finalitzat la primera fase de l’obra, del projecte de rehabilitació.

Amb un pressupost de 121.000 euros (IVA inclòs), el 50% provinent de l’ajuntament de Gandia i el 50% restant de les ajudes dels Fons FEDER, que s’atorguen a projectes per a la conservació del patrimoni, a través de la Generalitat Valenciana.

La primera edil ha assegurat que “des de l’Ajuntament seguirem treballant i apostant per a continuar recuperant aquest edifici. El Morabit era el gran oblidat de Marxuquera i ja li tocava el seu moment amb aquesta actuació que suposa un abans i un després. Gràcies a aquestes obres hem rescatat també elements que es desconeixien sobre aquest monument, amb la qual cosa ens permet reescriure la seua història”.

Amb un projecte de restauració de l’arquitecte i cap de l’Àrea d’Urbanisme, Josep Colomar, “també passarà a ser un edifici visitable després de molts anys tancat, abandonat i degradant-se. Està previst que puga obrir-se al públic a principis del 2021, per a fer visites guiades planificades (tot i que dependrà també de l’evolució que tinga la pandèmia de la covid-19)”, asseguren fonts municipals.

I és que per a Morant, el Morabit també juga un interessant paper de dinamització turística, “ja que el patrimoni és un gran aliat del turisme, més enllà del sol i platja, amb eixa aposta forta pel turisme cultural i de qualitat que està fent aquest govern. Els governants tenim l’obligació de relatar la nostra història. I, gràcies a aquesta intervenció que ja és una realitat, hem convertit el Morabit de Marxuquera en una referència patrimonial i turística”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia retira los elementos de la playa de Venècia para iniciar las obras del emisario submarino

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here