Gandia recupera el Consell de la Formació Professional

0
660
Un dels momentos de la reunió del consell.

Gandia ha constituït el Consell de la Formació Professional de la ciutat al Saló Laval de l’Ajuntament. Una reivindicació històrica de la ciutat que feia anys que no s’havia convocat.

Finalment, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, després d’haver tingut altres reunions prèvies sobre aquest tema durant el mes de juliol, decidia des del seu Departament d’Educació, reunir els membres implicats. Cal dir que encara són unes quantes les entitats, associacions i col·lectius que se sumaran aquest Consell de la FP una vegada aprovada l’entrada per Decret com mana el reglament.

“El Consell de la Formació Professional ha de ser un òrgan consultiu i de participació. Ha de ser una plataforma estable de treball coordinat, fruit del consens, on participen tots els diferents agents educatius, socials i econòmics que existisquen a la ciutat. Un ens que tingua en compte els diferents punts de vista i interessos de totes aquelles persones relacionades amb la formació professional a la nostra ciutat”.

Treball coordinat amb els centres educatius

L’objectiu és treballar de manera coordinada tant centres educatius com empresa, associacions, sindicats, universitats… per tal d’estructurar l’oferta formativa actual de la ciutat i donar eixida laboral a centenars de joves (i no tan joves) que necessiten orientació.

Pel que fa als temes tractats a la reunió, Morant ha explicat que al consell de la FP els membres remarcaren la necessitat de l’existència de Graus de FP de manera semi-presencials per poder facilitar la gent que treballa que puga formar-se al mateix temps. I la creació d’aules compartides per facilitar l’estudi també a molts dels alumnes que necessiten un recurs educatiu més adequat a les seues demandes. Així com la formació complementària una vegada finalitzats els cursos oficials. I la possibilitat d’implantar més cicles formatius de FP a la ciutat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Gandia presentarà en Fitur la XLV edició del Concurs Internacional de Fideuà

“Cal que tots els xiquets puguen accedir a una formació òptima per introduir-se en el món del treball, i a Gandia des del Consell de la FP estudiarem i elevarem a la Conselleria d’Educació totes i cada una de les mancances que observem en els nostres centres, i totes les recomanacions que anirem obtenint després dels estudis pertinents sobre les necessitats laborals no només de Gandia, sinó de la comarca de la Safor, i en general al nostre entorn”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here