Gandia presentarà en Fitur la XLV edició del Concurs Internacional de Fideuà

CaixaBank - MyBox

0
1505
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora delegada de Relacions internacionals, Liduvina Gil, acompanyada del president de la Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, ha presentat en roda de premsa el cartell que lluirà en la XLV edició del concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que se celebrarà el pròxim dia 5 de juny en la nostra localitat.

Liduvina Gil ha explicat que “amb la presentació del cartell en Fitur, s’inicia el concurs internacional, un esdeveniment que congrega no solament a hostalers o cuiners, sinó també l’aspecte cultural de Gandia”.

Per a aquesta edició ha sigut triada l’obra presentada per Juan Diego Ingelmo Benavente, veí de Borriana, que ja ha guanyat en dues ocasions aquest mateix concurs. En relació a l’aspecte tècnic del cartell, Gil ha ressaltat l’aparició del color morat, aplicat en la part inferior d’aquest, concretament en edificis que representen la ciutat, així com “un altre tema molt important que es treballa des de fa temps des de l’Ajuntament, com és el de la igualtat de gènere”.

Per part seua, Avelino Alfaro ha recordat que la presentació en Fitur del cartell del concurs Internacional de Fideuà és recent, “en l’etapa anterior no es portava. Sí que és veritat que sempre hi ha hagut una representació en la persona de Rosario Santiago, que sempre ha estat allí”.

Alfaro ha assenyalat que en Fitur, concretament en l’estand on es realitze el showcooking, s’entregaran exemplars de la revista que cada any s’edita amb motiu del concurs de Fideuà. S’oferiran 500 degustacions del plat típic gandià als presents.

Alfaro ha explicat que en aquesta edició s’ha potenciat la participació estrangera, de fet es comptarà amb representants d’Austràlia, el Japó i Itàlia, entre altres.

Com en passades edicions, s’ha superat ja el nombre de sol·licituds. “El més dolorós és haver de triar. Es quedarà gent fora”, ha afegit Alfaro. Buscant mantindre la qualitat de l’esdeveniment, el total de participants no superarà els trenta, més huit escoles de gastronomia. El model del concurs, serà similar al de la passada edició, però es pretén ampliar l’horari.

Finalment, Gil ha explicat que el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia cada vegada té més repercussió, de fet en 2018, els cuiners italians “van vindre a presentar un plat elaborat amb peix, el brodetto, però en aquesta ocasió ja vénen a participar”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here