Gandia presenta una Fira i Festes de «transició cap a la normalitat»

0
1540
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; de l’edil de Cultura, Nahuel González; i del coordinador d’Escena Urbana i Política Festiva, Joan Muñoz; ha informat de les principals novetats de la programació de la Fira i Festes.

“Vull apel·lar, una vegada més, al sentit comú, a la responsabilitat individual. Farem complir les normes, com és la nostra obligació, però hi ha un component de responsabilitat individual que ens fa falta, més que mai, per a que estes festes siguen, de veritat, les de la transició cap a la normalitat. Hem de respectar les normes, hem de fer ús de la mascareta i evitar, en tot moment, les aglomeracions”, ha expressat l’alcalde.

Aforaments controlats

Segons informen fonts municipals, al recinte firal hi haurà un aforament controlat perquè la normativa de la Generalitat recomana evitar aglomeracions. És per això, que s’establirà un control policial en els accessos al recinte firal. Per la mateixa raó, es mantenen els aforaments inicials de la resta d’espais: Al Parc Ausiàs Marc (Parc de la Festa) hi haurà un aforament de 1.200 persones que estaran assegudes i amb entrada prèvia. A la Casa de Cultura Marqués González de Quirós hi haurà un aforament de 180 persones que podran recollir la seua invitació, cada dia a partir de les 17.30 h. Poden retirar dos invitacions per persona en la Casa de Cultura.

L’aforament en la resta de patis de centres educatius oscil·la entre les 200 i les 300 persones, a excepció del claustre de l’Escola Pia, on només caben 80 persones.

Horaris

S’amplia fins a les 2.30 h de la matinada l’horari de tancament del recinte firal, el Parc de la Festa i la Plaça del Mosset. També es permet a l’hostaleria tancar una hora més tard (2.30 h).

Acte Tio de la Porra

També hi ha canvis en el que venia sent l’habitual acte del Tio de la Porra. Tal i com informen des de l’Ajuntament, enguany començarà a partir de les 9 h i només entraran a la plaça Major els directors de cada una de les bandes per a rebre a la banda del Tio de la Porra, que protagonitza, com sabeu, la Junta Local Fallera.

Es prega a la ciutadania que no acudisca a la Plaça Major, ja que les bandes del Tio de la Porra aniran a tots els col·legis de la ciutat i els xiquets i xiquetes podran veure al singular personatge en els seus centres educatius.

Tampoc hi haurà, enguany, el tradicional acte de concentració de les bandes del Tio de la Porra una vegada han acabat el seu recorregut per la ciutat.

Seguretat

El regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat ha informat que, com en altres edicions, el trànsit al Centre Històric estarà restringit des de les 12.00 del dia 1 fins a les 00.00 h del 4 d’octubre, excepte per al veïnat, comerciants o distribuïdors (dins l’horari). Arnau ha recordat que, a banda de les activitats de la Fira, cal extremar les mesures de seguretat, ja que estem en nivell 4 d’emergència anti-terrorista.

El regidor també ha expressat la seua “preocupació per evitar les aglomeracions i els botellons. És per aquesta raó, que hi haurà una mitjana de 22 agents de Policia Local al carrer per torn, especialment a la nit i matinada, que augmentaran a 24. Sempre comptant amb la col·laboració de la Policia Nacional”.

Al recinte firal hi haurà controls d’accessos, amb agents de la Policia Local i seguretat privada i es controlarà l’aforament, que serà superior a les 2.000 persones d’aquests dies, però en cap cas arribaria a les 8.000 d’altres edicions. Els horaris del recinte firal seran, durant les festes, de 12 a 14.30 h i de 17.30 a 02.30 h de la matinada.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí