Gandia presenta l’itinerari per a vianants cap a l’hospital

0
250
Gandia
Un dels moments de la presentació.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i el gerent de l’Hospital comarcal Francesc de Borja, Joaquin Miñana; han visitat la finalització de les obres d’adequació i millora de l’itinerari adaptat per a vianants, de 70 metres, cap a l’hospital des de l’Avinguda d’Alacant, al seu pas pel polígon Sanxo Llop.

A l’acte, també hi han estat presents la regidora de Sanitat, Liduvina Gil; els portaveus dels grups municipals; el conseller delegat del Grup Vicky Foods, Rafa Juan; el subdirector mèdic de l’hospital, Tomás Fuster; la directora mèdica d’Atenció Primària, Rosa Maria Andrés; i el director d’Infermeria de l’hospital, Jesús Ribes.

“Es tractava d’una zona intransitable, poc segura, per la mancança de voreres, passos de vianants, etc. I que hem pogut resoldre, gràcies a que l’Ajuntament ja és l’agent urbanitzador de Sanxo Llop. Es tracta també d’una reivindicació del veïnal i de l’hospital, donat el gran volum de persones que acudeixen al centre sanitari”, ha recordat Morant. Així, s’han creat voreres, zones verdes, s’hi ha millorat l’estat de la urbanització existent, s’hi ha pacificat el trànsit i millorat la seguretat vial, entre d’altres mesures.

“Una actuació necessària, perquè hem aconseguit una via accessible caminant. Quan baixen les temperatures serà una passejada molt agradable. És interessant que la gent deixe, cada vegada més, aparcat el cotxe”, ha assegurat el gerent de l’Hospital comarcal.

L’actuació té un cost de 193.000 €, 100.000 dels quals estan subvencionats per la Conselleria d’Habitatge. De la inversió restant es fa càrrec l’ajuntament de Gandia. És la primera fase d’una intervenció més ambiciosa per tal d’integrar l’Avinguda d’Alacant en la trama urbana de la ciutat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xeraco també al·lega a l'estudi del Tren de la Costa

Així, s’està treballant en el projecte de millora del pont, conegut com a pont nou, que completarà l’itinerari segur a l’hospital, que contempla l’ampliació de voreres, equipament, zones verdes, enllumenat públic, seguretat per a la mobilitat de vianants i ciclistes, etc. També s’hi vol recuperar la imatge del pont, com a element singular i reforçar el valor patrimonial de l’entorn: mirador de les muralles i el nucli antic. Així com habilitar galeries baix del paviment i les voreres per a renovar tots els serveis que creuen el pont.

“Es tracta d’actuacions en el marc de buscar una ciutat amable, segura, que aposta per la mobilitat sostenible. Volem que la ciutadania tinga una percepció de proximitat, també a peu, al nou hospital. Una inversió, per tant, en el marc de l’urbanisme que volem, al servei de la ciutadania”, ha destacat el Alandete.

Rehabilitació del fumeral

D’altra banda, la comitiva també ha visitat durant l’itinerari la finalització dels treballs de rehabilitació del fumeral industrial de Rajolar. La mesura s’emmarca dins el programa de recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat posada en marxa pel govern durant la legislatura passada. “Un compromís d’aquest govern és la recuperació del patrimoni, i sobretot, del patrimoni industrial, en una de les entrades més visibles de Gandia”, ha declarat l’alcaldessa.

Els treballs, que es van iniciar a principis d’any, tenen un cost de 61.000 € i estan sufragats per l’empresa Tecnorango SL, vinculada al Grup Vicky Foods (abans Dulcesol). “Des de 1978 estem presents a la ciutat de Gandia i amb aquesta actuació estem recordant el passat industrial que ha tingut la nostra ciutat. I estem orgullosos i satisfets d’haver-hi col·laborat”, ha assegurat Juan.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Consell aprova el pla perquè els afectats per l'incendi de Llutxent presenten les estimacions de danys

“La col·laboració públic-privada i de Vicky Foods demostra que per a una empresa estar arrelada i compromesa amb el territori no impedeix, sinó tot el contrari, la seua expansió internacional”, ha destacat el vicealcalde i responsable d’Urbanisme.

El fumeral està protegit per la Llei de Patrimoni Valencià, en ser anterior a 1940. L’any 1907 va formar par de la Fàbrica de Conservas Morgan, que al 1927 va passar a ser un magatzem de taronges. L’alçada total és de 35’60 metres.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here