Gandia presenta la campanya de prevenció contra el consum de drogues “Aquest estiu, toca”

0
1226
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del president del Consell de Joves de Gandia, David Valiente, ha presentat la campanya de prevenció contra el consum de drogues “Aquest estiu et toca”.

Es tracta d’una iniciativa que, segons indiquen fonts municipals, té com a objectiu donar visibilitat i continuïtat a totes les conductes saludables que l’ajuntament de Gandia, a través de la pròpia Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives (UPPCAs), i en coordinació amb la UPPCA de la Comunitat Valenciana i el Consell de Joves de la ciutat, ha posat en marxa durant els mesos de pandèmia per a potenciar els factors de protecció i restar factors de risc en el desenvolupament de la joventut.

Gil ha explicat que durant la pandèmia, i especialment en el confinament, “van disminuir les borratxeres entre la joventut del 44% al 23% de mitjana (del 46,2% al 25,3% en homes i del 44% al 23% en dones), però la retirada de l’estat d’alarma posa en risc aquest avanç en els comportaments saludables, augmentat la probabilitat de consum de risc en temps d’oci”.

“Aquest context d’incertesa i dificultat per a l’adolescència, que s’ha vist privada de l’oci comunitari i la socialització entre iguals, a més d’afrontar l’estrès provocat per l’atipicitat de dos cursos acadèmics, la nostra joventut es troba amb la possibilitat de poder retrobar-se, amb el desig de recobrar aqueixa anhelada normalitat pre-pandèmia”, ha assegurat la responsable de Salut, qui ha anunciat que, a més, Gandia reforçarà la prevenció i disminució de danys en el consum de drogues amb la campanya “Amb la coca, no et ralles”, impulsada per la Fundació Controla Club, que es desenvoluparà els pròxims dissabtes 7 i 14 d’agost a la platja de Gandia amb activitats itinerants que recorreran el Passeig Marítim i les zones d’oci.

Per últim, Gil ha recordat que l’últim Estudi de prevalences de consum de drogues que duu a terme l’ONG Controla Club en espais d’oci situa aquesta tendència en el 3% de la joventut valenciana enquestada, motiu pel qual ha incidit en el missatge de la campanya “Aquest estiu et toca”. “Ara que podem eixir i gaudir, aquest estiu toca viure sense alcohol, sense drogues, amb responsabilitat”.

Finalment, Valiente ha assenyalat que el Consell dels Joves de Gandia s’ha volgut sumar a aquesta campanya protagonitzada per integrants del mateix Consell tant al vídeo com al cartell perquè “és un moment de reactivar la joventut i de gaudir respectant les mesures de COVID per a tindre un oci segur i saludable”. Així mateix, ha agraït al departament de Salut per continuar treballant amb la joventut de Gandia i donar suport als seus projectes.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here