Gandia presenta el I Concurs Fotogràfic de Falles

0
679
Un dels moments de la roda de premsa.

Durant les pròximes festes josepines, a Gandia se celebrarà el I Concurs Fotogràfic de Falles. Les bases han sigut presentades en roda de premsa per la regidora delegada de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, i el secretari de la Federació de Falles de Gandia, Óscar Morant.

Aquesta primera edició té com a tema general ‘Les falles’, un ampli món on tenen cabuda des dels monuments, fins a les bandes de música, els concursos que duen a terme les comissions o els abillaments de les falleres i fallers.

Izquierdo ha comentat que “era una llàstima que les Falles, una festa que aglutina a tantíssima gent a Gandia, no tinguera aqueix vessant artístic”, com ja té a la nostra ciutat la Setmana Santa. L’àrea de Polítiques Econòmiques (Comerç) mostra el seu suport a aquesta iniciativa ja que “les falles són una activitat econòmica per a la ciutat importantíssima”, com ha afirmat la regidora.

Per la seua banda, Morant s’ha referit a l’esdeveniment com “una assignatura pendent en les Falles de Gandia. Ens faltava aqueix premi de fotografia”.

És un concurs obert, on qualsevol persona, independentment de la seua nacionalitat o residència, pot participar.

El termini d’admissió de les obres comença hui i finalitza el pròxim 25 de febrer.

Els interessats podran presentar fins a dues fotografies, inèdites, còpia única (no seriada) i que no hagen sigut premiades en altres concursos. Les fotografies es presentaran de manera digital (format JPEG) a través d’un formulari existent per a aquest concurs en la web www.fallesdegandia.org. La mesura i la tècnica utilitzada serà lliure.

La decisió del jurat es farà pública, a la Casa de Cultura o en el lloc determinat per l’organització, el divendres 1 de març de 2019 a partir de les 20 hores.
El dissabte 2 de març s’entregaran tres premis per un valor total de 1.000 euros: primer premi dotat amb 500 euros; segon premi, 300 euros i el tercer, 200 euros.

Les deu obres finalistes, i aquelles que el jurat considere, seran reproduïdes en paper per a l’exposició que es durà a terme del 2 al 20 de març en la nostra localitat.

Els autors premiats conservaran els drets d’autoria, però cediran els drets de propietat de l’obra, de manera indefinida i en exclusiva, a la Federació de Falles de Gandia (entitat organitzadora del concurs) que podrà reproduir-les a gran format i cedir-les per a venda benèfica a favor de la casa dels Franciscans Terciaris de Palma de Gandia.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here