Gandia posa en marxa el projecte “HortAescola” per fomentar els horts ecològics en les escoles

0
1181
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas; la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant; i el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell; juntament el representant de l’empresa “Sembra”, Àlvar Kuehn; han presentat en roda de premsa el projecte ”HortAescola”, que pretén impulsar i fomentar, a través dels horts escolars, valors com el respecte al medi ambient i l’adquisició d’hàbits saludables.

“La formació va dirigida als xiquets perquè se sensibilitzen per les qüestions agrícoles, mediambientals, participen en el procés productiu i incloguen el cultiu de la terra com una part més del seu procés d’aprenentatge”, ha explicat Morant.

El projecte HortAescola fomenta l’educació, orientació i la formació, sobretot allò relacionat amb la producció agrícola a escala. “Cobreix una mancança, una petició de les escoles que ens demanen col·laboració en l’hort escolar. El posarem en marxa de febrer fins a final de curs. Després avaluarem l’experiència per decidir si la posem en marxa des del setembre”, ha assegurat Ródenas.

L’empresa Sembra, entitat de la Safor especialitzada, serà l’encarregada de dur a terme el projecte, tant en la part de formació, com de planificació, seguiment i assessorament. “Es vol integrar l’horta dins de la programació escolar perquè l’alumnat puga conèixer de primera mà els diferents productes que al llarg de l’any creixen en una horta i així relacionar-ho amb el que mengen diàriament, tant a casa com en els menjadors escolars. I aprenguen els treballs propis d’un hort d’agricultura ecològica”, ha comentat Kuehn.

A més, Picornell ha anunciat que l’ajuntament de Gandia en el seu afany per incentivar constantment el reciclatge i la sostenibilitat, posa a la disposició de les escoles seleccionades, vuit unitats de compostatge, per al reciclatge complet del cicle de l’horta, cedides pel Consorci de Residus, el COR. “Esperem que l’experiència siga tot un èxit”.

La selecció de les escoles s’ha fet atenent a l’interès que han demostrat els centres on s’està treballant en l’hort escolar des de fa temps. Les escoles que van a participar en aquest programa es comprometen a treballar almenys durant dos cursos escolars.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí