Gandia posa en marxa una iniciativa de voluntariat per acompanyar les dones víctimes de violència de gènere

0
1132
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

El projecte “No vas Sola” és una iniciativa que intenta complementar a la resta de campanyes que des de l’àrea d’igualtat de Gandia porten en marxa, sota el nom “No estàs sola”. Però així com en les anteriors ocasions les accions anaven encaminades a la prevenció i sensibilització ciutadana, en la iniciativa “No vas sola” es tracta d’una intervenció directa amb les víctimes de violència de gènere, segons apunten fonts municipals.

“Quan les víctimes fan el pas a denunciar o quan són conscients de la violència de gènere que han patit o estan patint i busquen ajuda, en moltes ocasions se senten soles en aquest dur procés. Moltes d’elles no compten amb suport familiar o social i el fet d’anar soles a les instal·lacions de l’ajuntament, al jutjat, al metge… pot suposar un dur tràngol o fins i tot tirar la tovallola en aquesta lluita”, ha recordat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro.

Per aquesta raó, naix el projecte, al costat de les voluntàries de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. Dones que acompanyaran a les usuàries del departament, víctimes de violència de gènere, en els seus processos burocràtics, judicials, metges… o fins i tot a fomentar xarxes socials de suport, i gaudir juntes de moments lúdics. Es tracta de donar suport a les dones «i qui millor que altres dones que ja han experimentat aquesta mateixa situació».

“El principal objectiu sens dubte és millorar l’autoestima, transmetre a les dones que prendran les regnes de les seues vides, que han d’apoderar-se i que mai més se sentiran soles, perquè moltes altres dones han aconseguit eixir d’aquesta situació i juntes podrem eixir del cercle de la violència de gènere”, ha assegurat la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, Rosa Maria Fernández.

Per a unir-se a aquesta iniciativa podran realitzar-ho a través del telèfon de l’àrea d’Igualtat, 96 295 95 28 o a través de l’Associació Rosa dels vents. Les professionals les informaran de com inscriure’s, tant per a ser acompanyades com voluntàries per a acompanyar. Actualment ja són 10 voluntàries de l’associació.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here