Gandia posa en marxa un procés participatiu per a diagnosticar els hàbits agroalimentaris

0
1890
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

La regidora delegada de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i el regidor delegat de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyats del representant de Sembra. Xarxa agroecològica, Àlvar Kuehn, han presentat el Procés participatiu per una estratègia agroalimentària sostenible i una alimentació saludable Gandia 2020 – 2023.

Es tracta, segons apunten fonts municipals, d’un nou projecte sobre alimentació saludable amb la novetat que aquesta vegada incorpora un procés participatiu amb l’objectiu principal de diagnosticar de manera participativa quin és el camí a seguir cap a l’impuls d’una alimentació saludable i d’un model agroalimentari sostenible a Gandia, analitzar quins són els condicionants i les alternatives per a portar-ho a terme.

“Com sabeu des de fa més de 6 anys Gandia s’ha destacat per portar endavant diversos projectes per a millorar la salut de la ciutadania i sobretot l’alimentació, treballant amb les escoles, l’alumnat, el professorat, els educadors/es, les empreses de catering, les persones majors i el veïnat en general. Ara iniciem un nou projecte de la mà de l’empresa Sembra, especialitzada en aquest tipus de processos”, ha comentat Gil.

Així, l’objectiu principal, segons les mateixes fonts, és crear un procés participatiu amb diferents agents implicats que identifiquen quins han de ser els passos a donar cap a un model agroalimentari saludable i sostenible a Gandia; contribuir a la millora de l’ocupació i l’empleabilitat; la conservació d’un paisatge de qualitat; contribuir a la protecció i conservació de la Biodiversitat; fomentar i ampliar el subministrament d’aliments sans, segurs i de proximitat.

“Els objectius més específics són: Fomentar la participació ciutadana en una iniciativa de planificació estratègica local; crear punts de participació de caràcter permanent; anàlisi de quins són els condicionants i les alternatives per dur a terme una estratègia sobre alimentació saludable. Realista i buscant la manera d’implementar fites assumibles, pensant en un pla estratègic d’implementació i no amb un projecte puntual. Contribuir al desenvolupament d’un sector agroalimentari viable i sostenible per al futur, connectant-la amb les iniciatives que treballen amb un consum més conscient i responsable. Impulsar iniciatives contra el canvi climàtic, contribuint a frenar la contaminació de l’aigua i la desertificació, així com la pèrdua de diversitat agrària i cultural al nostre territori. A temps que es presten nous serveis eco-sistèmics com la millora dels cicles de nutrients, la captura de carboni i la millora del balanç energètic respecte al sistema convencional, aspectes cada volta més rellevants en la mitigació del canvi climàtic. Fomentar el trànsit cap a sistemes de producció i consum més saludables i sostenibles”, ha explicat el representant de Sembra.

El projecte és finança íntegrament gràcies a una subvenció de 5.000 € atorgada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat.

“És important realitzar processos de participació públics en diferents àmbits de la ciutat. En alimentació saludable Gandia ha donat moltes passes i é sun referent en polítiques saludables. Ara, podrem complementar el procé públic amb la participació de diferents actors implicats, fer una diagnosi i millorar l’estratègia. Esperem que molt prompte puguem mostrar els resultats i servisquen per millorar la qualitat de vida del nostre veïnat, en un moment tan complicat com el que estem vivint. Aquest és el nostre principal objectiu”, ha assegurat el regidor de Polítiques amb la Ciutadania.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here