Gandia posa en marxa la «Smart Office» per consolidar el projecte de Ciutat Intel·ligent

0
1043
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut en roda de premsa al costat de Carlos Marco, cap de Servei de Promoció Econòmica, Innovació i Turisme; i Salvador Morant, intendent de la Policia Local de Gandia; per anunciar que Gandia ja ha posat en marxa el projecte «Smart Office».

Es tracta d’una oficina administrativa a la qual han estat adscrits caps de servei o tècnics municipals de l’ajuntament de Gandia per treballar de manera transversal el salt tecnològic que permeta a Gandia ser una veritable Smart City o Ciutat Intel·ligent.

Tal com ha explicat Morant, els objectius d’aquesta oficina són que l’Ajuntament, com a administració, funcione de manera més intel·ligent i per tant, que s’oferisquen millors serveis basant-se en criteris de sostenibilitat, eficiència econòmica i energètica, que possibiliten un millor servei de cara a la ciutadania i on la tecnologia es pose al servei de la ciutadania i no a l’inrevés.

«Hem d’humanitzar la tecnologia per millorar el dia a dia dels ciutadans» va declarar l’alcaldessa, qui ha indicat que el segon objectiu de la mesura passa per aplicar aquest salt tecnològic al sector productiu de la ciutat. «Des de la Smart Office volem ajudar a que el comerç urbà, els nostres polígons i les PIMES se sumen a la innovació perquè l’ecosistema «Smart» no es quede només en l’administració i abast a la ciutadania perquè se sume al projecte». «Continuarem treballant per una ciutadania més adaptada a la tecnologia i a la digitalització, i prova d’això és l’Urbalab».

L’alcaldessa ha incidit que la Smart Office s’alimentarà de totes les àrees del consistori i que serà l’encarregada de coordinar el que s’està fent en tots els departaments i de recollir totes les necessitats per implementar un sistema horitzontal i transversal que permeta aplicar solucions concretes als reptes als quals s’enfronta la ciutat, el sector productiu i la ciutadania.

En aquest primer estadi de la Smart Office, l’oficina estarà formada pels departaments de Promoció Econòmica, Innovació i Turisme; Mobilitat i Seguretat; Informàtica; Serveis Bàsics; Modernització Administrativa; Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana. A aquests departaments, s’aniran sumant de manera progressiva altres com Cultura o Medi Ambient, sempre sota el paraigua polític de l’alcaldia.

«Estem en un moment ideal per desenvolupar aquest projecte, ja que s’estan concedint moltes ajudes per al desenvolupament d’aquests projectes des de l’administració Autonòmica, Nacional i Europea. És una oportunitat que no hem de desaprofitar. No podem perdre cap tren de la innovació que convertisca a Gandia en una Smart City» va declarar l’alcaldessa.

Durant la compareixença, Morant també ha informat que Gandia va estar per primera vegada present durant aquesta setmana a la Smart City World de Barcelona per participar en la Fira i mantindre una sèrie de reunions amb empreses tecnològiques i amb responsables d’altres administracions i institucions.

Fruit d’aquesta visita, Gandia presentarà la seua proposta per a incorporar-se a la Xarxa Espanyola Ciutats Intel·ligents (RECI) una vegada que siga aprovada aquesta petició pel plenari municipal. «La incorporació a la RECI suposarà poder compartir experiències en aquest àmbit. Aprendre de les iniciatives posades en marxa per altres municipis i que altres ciutats aprenguen també de la feina que realitzem».

Sobre el funcionament de la RECI, Morant ha destacat que es tracta d’un organisme d’àmbit municipalista que no depén d’administracions o entitats superiors. «Es desenvolupa un treball molt més proper i horitzontal. Volem estar en aquesta Xarxa per seguir treballant en l’objectiu clar de convertir Gandia en una Smart City».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí