Gandia posa en marxa la campanya “Xecs Consum” per a estimular i dinamitzar el comerç local

0
1649
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada dels regidors de Polítiques Econòmiques-Comerç i Economia i Hisenda, Ferran Martínez i Salvador Gregori, respectivament, el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, i el delegat de Caixa Ontinyent a la Safor, Javier Sanchis, ha presentat la nova iniciativa municipal d’impuls al comerç local, “Xec Consum”, que començarà a funcionar dimecres, 28 d’abril, fins al 6 de juny.

L’acte ha comptat també amb la presència testimonial dels presidents de les associacions comercials de la ciutat: Centre Històric, Corea, Plaça El·líptica-República Argentina, Roís de Corella i Platja.

Així, segons indiquen fonts municipals, l’Ajuntament destinarà 500.000 euros del pressupost municipal per tal d’incentivar el consum entre el xicotet comerç i altres establiments de diferents sectors de Gandia. En realitat, s’hi posarà en circulació 1 milió d’euros en xecs, entre l’Ajuntament de Gandia (50%) i els particulars (50%).

La campanya consisteix en posar en circulació Xecs Consum de diferent quantia econòmica (10 i 20 €) que es podran gastar en qualsevol dels comerços o serveis adherits, més de 400 a la ciutat (tot i que el termini d’inscripció continua obert). L’avantatge per als consumidors és que només pagaran la meitat de la compra. Cada ciutadà/ciutadana de Gandia major de 18 anys, empadronat/ada ací (en data de 28 de febrer de 2021), podrà adquirir xecs per un valor nominal total de fins a 100 €, amb totes les combinacions de xecs de 10 i de 20 euros, dels quals la ciutadania es farà càrrec del 50% i l’Ajuntament de Gandia de l’altre 50%, segons indiquen fonts municipals.

(A títol d’exemple, es pot adquirir 4 bons de 20 euros i 2 bons de 10 euros, amb un valor nominal total de 100 euros, pels quals sols haurà de pagar 50 euros).

Tal i com assenyalen les mateixes fonts, no es podran comprar Xecs Consum per valor nominal superior a 100 euros (cost 50 euros) per part d’una mateixa persona. A tal efecte la plataforma per adquirir els xecs (Caixa Ontinyent) estableix un mitjançant els DNI.

“Amb aquesta mesura ajudem a reactivar l’activitat comercial a Gandia, pal·liant els efectes econòmics de la crisi de la covid-19 en un sector tan important per a la nostra ciutat com és el nostre comerç. Amb esta iniciativa volem fomentar el consum a Gandia com a forma de fer front a aquesta situació de crisi… És una proposta de xoc, que busca augmentar la capacitat de despesa de les famílies i precipitar compres, aturades, per la por a la incertesa dels efectes econòmics de la pandèmia. Cal reactivar l’economia i canviar el xip a poc a poc en aquest moment de desescalada”. L’alcaldessa ha animat la ciutadania a tornar a fer compres al comerç urbà de la ciutat “perquè torne a bullir com a ciutat comercial que sempre hem sigut”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here