Gandia posa en marxa els treballs de reparació de la coberta i la capella del Beat

0
1366
Gandia
Un dels moments de la visita.

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo; van visitar les tasques de reparació a l’Església de Sant Roc, de propietat municipal. En concret, la intervenció està relacionada amb els danys produïts per la borrasca Gloria en gener de 2020 en la coberta inclinada de l’església de Sant Roc i a la Capella del Beat Andrés Hibernón.

Segons informen fonts municipals, la intervenció, que ha comptat amb un pressupost de 42.359’89 € (iva inclòs), s’emmarca dins de les actuacions per a pal·liar els danys produïts per la borrasca Gloria esdevinguda entre el 18 i 26 de gener de 2020. Les patologies detectades durant la inspecció, tot i no ser greus, van concloure que podrien suposar un problema en el futur que afectara a l’estabilitat d’alguns dels seus elements i que es podrien produir despreniments. Aquests desperfectes podrien derivar en pèrdues patrimonials i personals, ja que l’església es visitada per persones. Per aquesta raó, l’objectiu del projecte és reparar i restaurar algunes zones danyades i evitar que es tornen a produir.

Tal i com apunten des del consistori, quant al criteri proposat en els treballs de reparació de l’edificació és el de màxim respecte a la preexistència construïda. «Així doncs, l’actuació parteix de la idea de la conservació del material original al màxim possible, ja que es tracta d’una actuació d’estricta restauració, que no requereix establir-se criteris de restitució o substitució d’elements d’una certa envergadura o impacte visual».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí