Gandia planta un monumental arbre reciclat amb 7.000 ampolles a la plaça Major

0
376
Un dels moments de la presentació.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas; i els representants de Creu Roja Gandia han presentat, juntament amb escolars de Gandia, el monumental arbre de Nadal amb elements reciclats que s’hi ha plantat per segon any consecutiu, enguany a la plaça Major.

S’hi han emprat 7.000 botelles de plàstic que els escolars han recollit a sa casa i amb les quals han confeccionat les fulles dels arbres, coordinats pel voluntariat de Creu Roja i el Consell dels Joves de Gandia. També s’hi han afegit adorns, com ara ninots fets amb ampolles i taps i cd’s personalitzats de les escoles.

“L’ésser humà el que més produeix són residus, que després ens costa tornar a la natura. Per això, simbòlicament, els hem convertit en un arbre de Nadal. Esperem que Gandia se senta orgullosa que els seus xiquets i xiquetes aprenguen a reciclar. Perquè hem de fer-nos responsables del nostre fem, per deixar una natura millor a les generacions futures”, ha indicat l’Alcaldessa.

La iniciativa s’emmarca dins el programa #GandiaCiutatReciclada del Departament de Gestió Responsable del Territori, mitjançant el qual s’està treballant a les escoles en l’educació i la conscienciació sobre la importància del reciclatge i la reutilització. Altres iniciatives en aquest sentit és el mural que els col·legis estan confeccionant sota la passarel·la del riu Serpis. “Esperem que la gent visite l’arbre de Nadal reciclat i el gaudisca. És una forma més de fer partícip a la ciutadania de la importància de reciclar”, ha assegurat Ródenas.

A Gandia durant 2017 s’hi ha reciclat una mitjana de 17 kg de deixalles per família. Però el govern local vol anar més enllà i augmentar eixa quantitat amb la complicitat del veïnat.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here