Gandia opta a una subvenció europea de 5 milions d’euros per al Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024


0
1845
Gandia
Un dels moments de la reunió.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell; han presentat a la Mesa de Turisme el primer dels projectes del Govern del Serpis que opta a una subvenció de 5 milions d’euros dels fons europeus «Next Generation». Es tracta del Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024.

Posteriorment, Mascarell i la regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural i de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, han donat a conèixer públicament alguns dels detalls del projecte interdepartamental.

Així, en primer lloc, l’edil de Turisme ha assegurat que la inciativa està dirigida a consolidar Gandia com un destí sostenible. En aquest sentit, segons indiquen fonts municipals, s’hi actuarà sobre 3 eixos fonamentals: Convertir les vies no motoritzades a l’enllaç Gandia-Platja en un passeig agradable de tres quilòmetres d’espais verds; posar en valor els Béns d’Interés Cultural amb el reforç de l’accessibilitat al Castell de Bairén i amb la gran aposta de la Cova del Parpalló a través d’un centre d’interpretació que pose en valor el producte turístic. I, per últim, apostem per la digitalització i la innovació dels productes turístics de la nostra ciutat amb noves aplicacions i ajudes al sector per a incorporar la innovació en el quefer diari del sector turístic de Gandia.

Per la seua banda, Izquierdo ha mostrat la seua satisfacció per la “tasca conjunta transversal i coordinada” entre els dos departaments i ha posat en valor el patrimoni local com a atractiu turístic: “És evident que aquest govern continua prioritzant els elements mediambientals i patrimonials d’atracció turística per a la ciutat. El fet de que unim un element rupestre protegit dins del Patrimoni de la Humanitat de l’UNESCO, que és un del BIC’s importants i la col·lecció més gran de plaquetes de pedra gravada, vora 5.000, i un dels enclavaments arqueològics més importants pràcticament de la seua etapa en Europa, és demostrar que realment creiem en eixe potencial que tenen els nostres elements, a més de continuar millorant l’accessibilitat i la senyalització de castell, conjuntament amb les altres actuacions que hi han”, ha conclòs la regidora.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here