Gandia obri un dels sentits del pont d’Alacant per facilitar la mobilitat de la ciutadania durant Nadal

0
1270
Gandia
Un dels moments de l'anunci.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i el regidor delegat de Mobilitat, Nacho Arnau; han visitat les obres del pont de l’Avinguda d’Alacant que el divendres, 24 de desembre, al matí s’obrirà a la circulació de vehicles i persones.

En concret, segons informen fonts municipals, un dels sentits del pont s’obrirà per facilitar l’arribada de vehicles al centre històric, després de completar el treball d’asfaltat. També s’ha obert un pas de vianants per millorar la connexió amb l’Hospital Francesc de Borja. «És una intervenció on el govern municipal ha invertit 1,5 milions d’euros de fons propis».

Després de la visita, l’alcalde va explicar que «la manca de subministrament de matèries primeres que estem patint a tot el món ha impedit poder avançar al terme de les obres, previst al gener. Per tant, sempre amb precaució, confiem que a mitjans del mes de gener podrem obrir aquest pont en les dues direccions de circulació». «Volem que totes les inversions estratègiques es garantisquen i una bona part d’això succeeix mitjançant accions de mobilitat».

Prieto ha incidit en que aquesta decisió pretén facilitar la mobilitat de la ciutadania durant la campanya de Nadal. Una mesura a la qual també s’ha afegit la paralització temporal de les obres d’alta tensió en l’avinguda Blasco Ibáñez.

Sobre l’obra, l’alcalde va destacar que permet als vianants guanyar en seguretat (la il·luminació ha estat millorada i s’han col·locat les baranes noves) i amplitud (la vorera passa de menys d’un metre a gairebé 3). «Aquest treball culminarà la unió del centre de la ciutat amb l’Hospital Francesc de Borja i les àrees industrials pròximes amb un itinerari segur».

Per la seua banda, el vicealcalde va destacar que el govern municipal ha treballat durant dos anys per possibilitar l’accés des del centre històric a l’altra part del riu, l’hospital i els seus voltants. «Amb aquesta acció, millorem la connexió de la ciutat i faciliten la mobilitat sostenible en una ciutat compacta i cohesionada» i ha afegit que el projecte suposa també una nova zona d’aparcament amb més de 300 places.
«Hem d’agrair al personal de la companyia i l’equip d’Urbanisme el treball realitzat i a la ciutadania pel sacrifici que ha fet durant els darrers dos mesos mentre es executaven les obres».

Finalment, Nacho Arnau va explicar que aquesta obertura millorarà significativament el trànsit en la ciutat. «Han estat molts dies de reunions entre els diferents departaments per donar la millor solució que ens va permetre enfrontar aquestes dues obres importants».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí